İşlemci Isınma Sorunu

sawagee

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bilgisayar aldım. Geldiğinde fanlarının 2 soketinin çıkık olduğunu fark etmedim ve bu sürede işlemcim çok yüksek sıcaklıklara çıktı. Şu anda hiç bir şey yapmamama rağmen 45-48 derece arasında dolaşıyor bu sıcaklıklar normal midir? İşlemcinin yüksek sıcaklıkta olduğu zamanda termal macuna zarar vermiş midir, macunu yenilersem sıcaklık değerlerim 30 derecelere inebilir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Havaların da sıcaklık durumlarını göz önünde bulundurursak bu değerler normal. Termal macuna bir etkisinin olduğunu sanmıyorum ilerleyen zamanlarda yine bir gözlemle son baharda falan yine aynı olursa o zaman bir termal macunu yenilersin.

Bu arada yüksek sıcaklık dediğim değerler 80-100 arası. Bu sıcaklıklarda 1-2 gün oynadım, sonra fark ettim.

Yük altında 60-65 derece arasında dolanıyor.

Bir de kasa ilk başta geldiğinde 2 soketi açıktı yazmıştım. Acaba o boşluklardan hava girip macunu mu kuruttu, ya da tam sürülmemişte olabilir. Az önce baktım macunun sürülmediği kısımlar var büyük ihtimalle ondan kaynaklı bu ısı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı