İşlemci kullanımı neye bağlı?

Berkolik

Centipat
Yer
Sakarya, Turkey
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HD7350 4GB DDR3 Ram Intel Core 2 Quad Q8300
RAM
4GB 800MHz
Anakart
G41T-AM Rev 1.0
Selam kaç senedir PC kullanıyorum ama şu CPU kullanımı neye bağlı anlamadım. L3 önbelleğine mi bağlı bilmem yeni CPU geçeceğim fakat bu CPU kullanımı neye bağlı söyleyebilir misiniz?

Intel Core2 Quad Q6600 ışlemci 8M önbellek 2.4GHz dört çekirdek alacağım değer mi 200 TL bütçem var 180 TL Trendyol'dan alacağım.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    16,9 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
İşlemci ve özelliklerine bağlı. Son çıkan işlemciler sistem tamamen boştayken %0 kullanır. Mesela bende arka planda brave, spotify, discord, steam falan açık. %3-%15 civarı bir şey kullanıyor. Ama bu işlemleri eski bir işlemcide açık tutarsan muhtemelen 80 90 ı görürsün.

İşlemci ve özelliklerine bağlı. Son çıkan işlemciler sistem tamamen boştayken %0 kullanır. Mesela bende arka planda Brave, Spotify, Discord, Steam falan açık. %3-%15 civarı bir şey kullanıyor. Ama bu işlemleri eski bir işlemcide açık tutarsan muhtemelen 80 90'ı görürsün.

Neden hocam.

Selam kaç senedir PC kullanıyorum ama şu CPU kullanımı neye bağlı anlamadım. L3 önbelleğine mi bağlı bilmem yeni CPU geçeceğim fakat bu CPU kullanımı neye bağlı söyleyebilir misiniz?

Intel Core2 Quad Q6600 ışlemci 8M önbellek 2.4GHz dört çekirdek alacağım değer mi 200 TL bütçem var 180 TL Trendyol'dan alacağım.
Basitçe yazayım:
x264 videoları sorunsuz oynatan eski işlemciler, x265 videolarda işlemciyi %100 kullansalar bile ses ve görüntüde gecikme yaşıyorlar.
Ama yeni işlemci x265 için imalattan destek verdiğinden aynı videoyu %20 CPU gücü ile sorunsuz oynatıyor.
İşlemciler yenilendikçe eskiden yazılımla yapılan işler "komut seti" olarak içlerine ekleniyor.
Temel fark burada.

Basitçe yazayım:
X264 videoları sorunsuz oynatan eski işlemciler, X265 videolarda işlemciyi %100 kullansalar bile ses ve görüntüde gecikme yaşıyorlar.
Ama yeni işlemci X265 için imalattan destek verdiğinden aynı videoyu %20 CPU gücü ile sorunsuz oynatıyor.
İşlemciler yenilendikçe eskiden yazılımla yapılan işler "komut seti" olarak içlerine ekleniyor.
Temel fark burada.

Tamam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı