İşlemci macunu ne sıklıkla değiştirilmeli?

Peki soruyu şöyle değiştirsek, orta kalite bir macun 50-60 derece sıcaklıkta teoride ortalama kaç saat kurumadan iş görür? Veya bir de şu var. Bilgisayar fanları ne sıklıkla yağlanmalı?
Aylar ve yıllardan bahsediyoruz ne saati? Aylarca kapanmadan çalışsa bile o PC sıkıntı olmaz. Fan yağlama olayını da ilk defa sizden duydum :D

Aylar ve yıllardan bahsediyoruz ne saati?
Bunun farkındayım. Mesela ben bilgisayarı yolda ortalama 1500 saat açık bıraksam işlemci de sabit 60 derecede çalışsa bu macunun ömrü ne kadar olur.

Fan yağlama olayını da ilk defa sizden duydum :D
Fanlar bir süre sonra sesli çalışmaya başlıyor yağlamak fanı devirlendiriyor(hızlandırıyor) ve sessizleştiriyor. Fandan fana değişir ama bence 2-3 yılda bir fanlar da yağlanmalı.

Fanlar bir süre sonra sesli çalışmaya başlıyor yağlamak fanı devirlendiriyor(hızlandırıyor) ve sessizleştiriyor. Fandan fana değişir ama bence 2-3 yılda bir fanlar da yağlanmalı.

Bunu ben de duydum ama hic denemedim, zira ihtiyacim olmadi.
Fanin ortadaki etiketini kaldirip icindeki mekanizmaya 1 damla yag sürmek yeterli imis. :)

Ben Arctic MX-4 kullanmıştım ama ne yazık ki bakır boruyu tutan bir vida yuvası anakarttan ayrılınca pek bir etkisi kalmadı. Ekran kartının sıcaklığı iyi de işlemci 95 derece oluyor. 😞

şöyle söyleyelim macun kuruyabiliyor bu yüzden iki seneden fazlası çok fazla eğer macun sürecekseniz kaliteli macun sürünkü bilgisayarınıza zarar vermesin ben 7 aydır aralıksız oyun oynuyorum ve bilgisayarın ısınmaya başladı bi tık macunu değiştiricem ve fanları temizlicem çünkü önmeli ayrıntılar bunlar😊
Ben Arctic MX-4 kullanmıştım ama ne yazık ki bakır boruyu tutan bir vida yuvası anakarttan ayrılınca pek bir etkisi kalmadı. Ekran kartının sıcaklığı iyi de işlemci 95 derece oluyor. 😞
kendi gücünden fazla çalıştırma derim işlemciyi (ghz yada mhz olarak) çünkü eğer anakartta bir problem olmuşsa diğer cihazlarada zarar verebilirsin.Eğer kendi ghz seviyesi işlemcinin 2.10 sa 3 de çalıştırmamanı tavsiye ederim.
Şu an piyasada ortalama 55-60TL olan macunlardan kullanıyorum. Ben de kafama estikçe değiştiriyorum ama 1.5-2 seneden aşağısı gereksiz bence.
masaüstü ve laptopda değişir laptoptaki macunun ömrü daha kısadır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı