İşlemci maximum hızlara çıkmıyor

Sawgent54

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci hızı normalde 4.80GHz kadar çıkabiliyor ancak oyunlarda bu frekansları geçmiyor stress testi yaptığımda da hiç 3.80'in üzerine çıkmıyor sıcaklı 60 derecelerde geziyor LoL vesaire işlemci odaklı oyunlarda FPS 240a sabitlememe rağmen düşme yaşıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü_20221121_172455.png
    Ekran görüntüsü_20221121_172455.png
    644,2 KB · Görüntüleme: 98
İşlemci hızı normalde 4.80GHz kadar çıkabiliyor ancak oyunlarda bu frekansları geçmiyor stress testi yaptığımda da hiç 3.80'in üzerine çıkmıyor sıcaklı 60 derecelerde geziyor LoL vesaire işlemci odaklı oyunlarda FPS 240a sabitlememe rağmen düşme yaşıyorum.
üreticiler işlemci frekanslarını kendi cihazlarının soğutmalarına ve yapısına göre özelleştirebiliyor belki bundan kaynaklıdır. Bilgisayarınızın marka modelini söyleyebilir misiniz?

Üreticiler işlemci frekanslarını kendi cihazlarının soğutmalarına ve yapısına göre özelleştirebiliyor belki bundan kaynaklıdır. Bilgisayarınızın marka modelini söyleyebilir misiniz?

MSI Raider ge77hx 12uhs 042 TR soğutmasında sıkıntı yok hocam sıcaklık derecesi gayet normal bana göre.

MSI Raider GE77hx 12uhs 042 TR soğutmasında sıkıntı yok hocam sıcaklık derecesi gayet normal bana göre.

Haklısınız hocam bu model oldukça kaslı ve başarılı bir soğutmaya sahip. Windows 11 de kullanıyorsunuz 12. nesilden tam performans almanız gerekiyor. İşlemcinizin turbosunun kapalı olduğunu da sanmıyorum kendiniz elle yapmadığınız sürece hiç olmaz. Bu tarz son derece yüksek seviye cihazlar çok az insan tarafından alınabildiği için de benzer sorunu Türkiye'de yaşayanı bulup sormanız çok zor. Size tavsiyem direkt MSI teknik destek ile iletişime geçin.

Haklısınız hocam bu model oldukça kaslı ve başarılı bir soğutmaya sahip. Windows 11 de kullanıyorsunuz 12. nesilden tam performans almanız gerekiyor. İşlemcinizin turbosunun kapalı olduğunu da sanmıyorum kendiniz elle yapmadığınız sürece hiç olmaz. Bu tarz son derece yüksek seviye cihazlar çok az insan tarafından alınabildiği için de benzer sorunu Türkiye'de yaşayanı bulup sormanız çok zor. Size tavsiyem direkt MSI teknik destek ile iletişime geçin.

Windows 10 yükleyip denemek istiyorum bir de bakalım sonuç ne olacak BIOS ayarlarım falan default ayarlarda zaten dokunmadım.
Düzenleme: Az önce başka bir test aracı indirdim işlemci hızı 4.40GHz'lere kadar çıktı galiba CPU-Z'nin testi yeterince zorlamıyordu CPU'yu sıkıntı yok sanırım.

Windows 10 yükleyip denemek istiyorum bir de bakalım sonuç ne olacak BIOS ayarlarım falan default ayarlarda zaten dokunmadım.
Düzenleme: Az önce başka bir test aracı indirdim işlemci hızı 4.40GHz'lere kadar çıktı galiba CPU-Z'nin testi yeterince zorlamıyordu CPU'yu sıkıntı yok sanırım.
Hocam Windows 10 tavsiye etmem 12. neslin hibrit mimarisi için Windows 11 şart.

Teste gelicek olursak işlemcinizi stres testine sokun. İşlemci için en iyisi Prime95'dir. Birde bu programı deneyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı