Yeni topladığım masaüstü sisteminde kullandığım donanımları şu şekilde listeli yorum;
İşlemci: AMD Ryzen 3 3200G.
Anakart: B450M-S2H.
RAM: Patriot radyatörlü Viper 3200 MHz RAM.
Kasa ve Power Supply: Frisby fc-9235.
Henüz ilk kez kullanmaya çalıştık hepsi sıfır ve garantili parçalardır süreç içerisinde öncelikle BIOS sürümü kaynaklı olarak bilgisayarın işlemciyi çalıştıramadığını düşündük ve anakartı servise gönderdik. Servis raporunda BIOS Update edildi PCI-Express girişi ve USB lan portları kontrol edildi yazıyordu. Heyecanla tekrardan topladım lakin aklımda şüpheler vardı çünkü anakartın ithalatçı firması çok düşük bir puan almış ve hakkında çok fazla şikayet var idi anakart geldi ve çalıştırmayı denedim lakin PCI-Express kablosunu takmayı unutmuşum ve bilgisayar çalıştı fanlar döndü RGB LED'ler yandı. Sonra görüntü gelmeyince bilgisayarı kapatıp PCI-Express kablosunu taktım ama bu sefer sadece PSU'dan ufak bir cızırtı sesi gelip hiçbir aksan çalışmıyordu. Şimdi ise arasında kaldım işlemci bozuk gelme olasılığı düşük olduğu için anakartta kaldı kafam sizce ne yapmam lazım kesin tanı koymanın bir yolu var mı elimde başka işlemci veya anakart yok sizce anakart servisi bizi mi kekliyor yoksa işlemci bozuk mu gelmiş?
Bu arada arkadaşlar farklı Power Supply'ler ile denedim ama çalışmadı.