İşlemci mi RAM mi Hangisi daha önemli?

batikanyeginol

Centipat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Oyun oynamak için işlemci mi daha değerli yoksa RAM mi? Benim 8 GB RAM ve i3 7100 işlemcim var ve ekran kartım da 1060 3GB. Ben oyunlarda daha iyi performans almam için hangisi daha önemli? RAM mi işlemci sizce?

Oyunlar artık 8 GB barajını rahatlıkla geçebiliyor. RAM darboğazına yakalanmamak için artık 16 standart hale gelmeli toplamalarda. İlk satın alımda 8 olabilir. Ama 2-3 aya mutlaka 16 yapılmalı. Bkz: Wolfenstein youngblood.

Benim i7-2600 işlemci var, çok aşırı ısınma nedeni RAM yetersizliği olabilir mi?
4 GB RAM var ve sanırım RAM yetersiz kalınca işlemciye aşırı yük düşüyor gibi bir fikir yürütüyorum.
Kafamda deli sorular... En yakın zamanda, 4*4 16 GB yapmayı düşünüyorum RAM'i.

Öncelikle sizin için eksik ya da yetersiz olan donanımı bulmamız gerekiyor. Oynadığınız oyunlarda işlemciniz darboğaz yapıyor mu? %100 gibi işlemci kullanımına çıkıp, ekran kartı kullanımınız yüksek değilse, darboğaz var demektir.

İkinci konu ise RAM. 8GB RAM sizin için yeterli mi? Oynadığınız oyunlar 8GB ya da üstü RAM kullanıyorsa, takılmalar ve donmalar yaşamanız muhtemel. Yüksek grafik kalitesine sahip, güncel oyunları oynuyorsanız ya da oynayacaksanız, RAM takviyesi şart. CS:GO, GTA:V, LOL vb. popüler olan ancak eski sayılabilecek oyunları oynuyorsanız, RAM takviyesi FPS değerlerini uçurmayacaktır. Maksimum 5 FPS fark gözlemleyebilirsiniz.

MSI Afterburner programıyla detaylı olarak kontrol etmenizi tavsiye ederim. İşlemci kullanımı, RAM kullanımı, ekran kartı kullanımı, sıcaklık değerleri vb. bütün gerekli bilgilere oyun içerisindeyken erişebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı