İşlemci neden bozulur?

Geçen sene Core 2 Duo işlemcili bilgisayarım vardı. Yıldırımdan modem, anakart, ekran kartı ve RAM'lar bozulmuştu ama işlemciye hiçbir şey olmadı.
 
Son düzenleme:
1998 de alınan bir bilgisayarımda intel pentium 2 300mhz cpu var. 2010'a kadar aktif şekilde kullandım. Ps2 ye dvd yazmak için. Zamanında vcd döneminde film izlemek için kullandığım bir bilgisayardı. Bugün açsam hala ilk günkü gibi çalışır. Döneminin oyunlarını da oynardım. The sims, nfs 3, mk4, hard truck 2 vs... Hala canavar gibi alındığı gün gibi çalışıyor problem yok müzelik bir işlemci. Senelerce kullandım bazı günler sabahtan akşama kadar çalışıyordu. Anakart bileşenleri de sapasağlam. Öyle bozulacak bişey değil işlemci kolay kolay. Ama overclock ömrünü kısaltabilir. Günümüzde biraz da satış stratejisi olarak görüyorum. Isıdan bozulsa tekrar alacaksın üretici daha fazla kazanacak. Oc siz 10 yıl gidecekse oc ile daha kısa sürecek ömrü. Aynı şekilde anakart da öyle gene bozulsa amd veya intel in cebi doluyor. Çünkü chipset de onun.
 
İlk işlemcim 8. senesinde bozuldu. Oluşan bir anakart arızası işlemciyi de bozmuştu. Intel Pentium E5300, zamanının fena olmayan giriş seviyesi işlemcilerinden bir tanesiydi.
 

Geri
Yukarı