İşlemci neden çok pahalı?

Önemli olan boyu değil işlevi.
Evet ama Türkiye Piyasısındaki Çoğu işlemci O kadar dandirik ki tek dokunuşta parçalanır örneğin bazı türk ürünleri
Boyuta bakmak hata zaten içinde kullanılan yazılım üretim şekline bakmalısın boyutuna göre fiyat biçilmez.
Biliyorum boyutu önemli değil
Beyler sizin işlemcileriniz hangi marka
 
Bence fiyatlar yine iyi, zamanında 4 yıl öncesine kadar 4C/4T i5-7500'ü 1000 TL'ye yakın bir fiyattan almış biri olarak şu an neredeyse az bir farkla 6C/12T i5-10400F gibi sağlam bir işlemci alınabiliyor. Tabii buna neden olan ana temel sebepler AMD'nin Ryzen serisini piyasaya çıkarması, rekabetin kızışması vs gibi nedenler oldu ama yine de şu an dünya çapında başta ekran kartlarında olmak üzere genel bir çip/stok krizi, üretim bantlarında pandemi dolayısıyla aksaklıklar ve buna bağlı olarak dünya tedarik zincirinde lojistik problemleri de söz konusu olabilmekte.

Vergi + kur olayına da Türkiye'de yaşayan bireyler olarak pek değinmeye gerek yok bence, bu ek ücretlendirmeler bir şekilde her türlü uygulanacağı gibi mevcut düzen içerisinde en basitinden elin Jonathan'ı 300 dolara i7-10700K'sını güle oynaya alırken burada milletimiz aynı işlemciyi 3000 TL almak durumunda, anakartlar ve sıvı soğutucular da yine keza buna benzer şekilde yerini almakta. Maalesef pahalı olan işlemci veya anakart değil, paramızın uluslararası boyutta ne kadar değersiz olduğu.
 
Son düzenleme:
Bence fiyatlar yine iyi, zamanında 4 yıl öncesine kadar 4C/4T i5-7500'ü 1000 TL'ye yakın bir fiyattan almış biri olarak şu an neredeyse az bir farkla 6C/12T i5-10400F alınabiliyor. Tabii buna neden olan ana temel sebepler AMD'nin Ryzen serisini piyasaya çıkarması, rekabetin kızışması vs gibi nedenler oldu ama yine de şu an dünya çapında başta ekran kartlarında olmak üzere genel bir çip/stok krizi, üretim bantlarında pandemi dolayısıyla aksaklıklar ve buna bağlı olarak dünya tedarik zincirinde lojistik problemleri de söz konusu olabilmekte.

Vergi + kur olayına da Türkiye'de yaşayan bireyler olarak pek değinmeye gerek yok bence, bu ek ücretlendirmeler bir şekilde her türlü uygulanacağı gibi mevcut düzen içerisinde en basitinden elin Jonathan'ı 300 dolara i7-10700K'sını güle oynaya alırken burada milletimiz aynı işlemciyi 3000 TL almak durumunda, anakartlar ve sıvı soğutucular da yine keza buna benzer şekilde yerini almakta. Maalesef pahalı olan işlemci değil, paramızın uluslararası boyutta ne kadar değersiz olduğu.
Bilader Bişe sorucam Gigabyte Gıgabyte B450m S2h Amd B450 Ddr4 M2 Matx Fiyatı, Yorumları - Trendyol sizce değer mi fiyatına
 

Yeni konular

Geri
Yukarı