İşlemci pini kırık mı?

• Konuyu başlatan Batuyed
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 39
  • Görüntüleme 364
Yüksek akım alınmaz ki hocam. Çekilir. Kendi ihtiyacına göre PSU akımı çeker anakarta dağıtır. Bir PSU'yu deneyin.
Yeni topladığım sıfır sistemimdeki PSU'yu bağlayarak denemek yeni psu mu riske atar mı?

Hocam olayı bir tamamen anlatır mısınız, ne oldu ki tamirciye götürdünüz yüksek akım falan dediler?

Bilgisayarım daha öncesinde elektrik kesintisi vs yedi. Oturduğum binada da yüksek akım dolaştığını daha önceden bir elektrikçi söylediğini duymuştum ama emin değilim. Daha önceden bilgisayar tetik verip birkaç saniye ışık vs yakıp kendini kapatmıştı. Bende götürmüştüm aynu bilgisayarcıya o da anakart sıkıntılı deyip reset atarım kısa süreli götürür seni demişti. Sonra 1 sene falan geçti bilgisayarı normal açmıştım başından kalkıp geri geldiğimde bilgisayar fanları dönüyor ama ekran gelmiyordu bende kapatıp açmauı denedim ve tetik bile almadan klavye ışığı 1 saniyelik yakıp kapatıyordu kendini götürdüm bilgisayarcıya dediğine göre tüm parçaları denemiş yüksek akım yemiş, işlemci yanmış, ilk defa bende böylesini görüyorum dedi. Sistem çöp olmuş nasıl olduysa dediğine göre ancak sadece ekran kartımı kurtarabilmiş deyimine göre. Ayrıca bilgisayarımı geri teslim aldığımda SATA kablosu, işlemci fan RGB kısmı vs sökülmüş, PCI-e Wi-Fi kartımda oradaydı. Belki bu işlemciye onlar zarar verdi bilmiyorum bu şeyleri gördükten sonra bilgisayarcımdan şüphelendim ve konu o yüzden açtım.

Bilgisayarım daha öncesinde elektrik kesintisi vs yedi. Oturduğum binada da yüksek akım dolaştığını daha önceden bir elektrikçi söylediğini duymuştum ama emin değilim. Daha önceden bilgisayar tetik verip birkaç saniye ışık vs yakıp kendini kapatmıştı. Bende götürmüştüm aynu bilgisayarcıya o da anakart sıkıntılı deyip reset atarım kısa süreli götürür seni demişti. Sonra 1 sene falan geçti bilgisayarı normal açmıştım başından kalkıp geri geldiğimde bilgisayar fanları dönüyor ama ekran gelmiyordu bende kapatıp açmauı denedim ve tetik bile almadan klavye ışığı 1 saniyelik yakıp kapatıyordu kendini götürdüm bilgisayarcıya dediğine göre tüm parçaları denemiş yüksek akım yemiş, işlemci yanmış, ilk defa bende böylesini görüyorum dedi. Sistem çöp olmuş nasıl olduysa dediğine göre ancak sadece ekran kartımı kurtarabilmiş deyimine göre. Ayrıca bilgisayarımı geri teslim aldığımda SATA kablosu, işlemci fan RGB kısmı vs sökülmüş, PCI-e Wi-Fi kartımda oradaydı. Belki bu işlemciye onlar zarar verdi bilmiyorum bu şeyleri gördükten sonra bilgisayarcımdan şüphelendim ve konu o yüzden açtım.
Hocam bir kere dolaşan şey akım olamaz. Gerilim dolaşır. Yüksek gerilim mi dolaşıyor dedi acaba? Burada da sorun PSU. Markası neydi PSU'nun? Ayrıca anakarta CMOS reset atılarak da gerilim, güç sorunu çözen de ilk defa gördüm.

Hocam bir kere dolaşan şey akım olamaz. Gerilim dolaşır. Yüksek gerilim mi dolaşıyor dedi acaba? Burada da sorun PSU. Markası neydi PSU'nun? Ayrıca anakarta CMOS reset atılarak da gerilim, güç sorunu çözen de ilk defa gördüm.

Yüksek akım dedi bana. Hatta yeni bilgisayarında bunu yaşamamak için USP alabilirsin dedi. PSU dandik bir şeydi sanırım.

Dosya Ekleri

• IMG_20251201_170300.jpg
    IMG_20251201_170300.jpg
    155,3 KB · Görüntüleme: 11
Yüksek akım değil de şebekeden gelen elektriğin çeşitli olumsuz etmenlerden dolayı voltajının dalgalanmasıdır o. Ayrıca o işlemci pini yüksek akım yüzünden yandıysa pinlerde iz bırakmıştır, böyle bir iz var mı? Bir de işlemci modeli ne? Belki zarar gören pin önemli bir pin değildir.

Yüksek akım ve USP? Çok ayrı dünyalar. PSU'da bomb has been planted hocam
Yeni 650W Bronze+ psu'mda aynı sorunu (eğer elektriksel ise) yaşar mıyım?

[MSI MAG A650BNL]() güç kaynağının koruma (güvenlik) özellikleri şöyle:

Aşırı Akım Koruması (OCP – Over Current Protection)

Aşırı Voltaj Koruması (OVP – Over Voltage Protection)

Aşırı Güç Koruması (OPP – Over Power Protection)

Kısa Devre Koruması (SCP – Short Circuit Protection)

Aşırı Sıcaklık Koruması (OTP – Over Temperature Protection)

Yüksek akım değil de şebekeden gelen elektriğin çeşitli olumsuz etmenlerden dolayı voltajının dalgalanmasıdır o. Ayrıca o işlemci pini yüksek akım yüzünden yandıysa pinlerde iz bırakmıştır, böyle bir iz var mı? Bir de işlemci modeli ne? Belki zarar gören pin önemli bir pin değildir.
i7-4770 3.4ghz

Yeni 650W Bronze+ psu'mda aynı sorunu (eğer elektriksel ise) yaşar mıyım?

[MSI MAG A650BNL]() güç kaynağının koruma (güvenlik) özellikleri şöyle:

Aşırı Akım Koruması (OCP – Over Current Protection)

Aşırı Voltaj Koruması (OVP – Over Voltage Protection)

Aşırı Güç Koruması (OPP – Over Power Protection)

Kısa Devre Koruması (SCP – Short Circuit Protection)

Aşırı Sıcaklık Koruması (OTP – Over Temperature Protection)

i7-4770 3.4ghz
Korumalar iyi. Bir sorun çıkmaz sanırsam. Yanlışsam düzeltin:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı