İşlemci pini kırık mı?

Yeni 650W Bronze+ psu'mda aynı sorunu (eğer elektriksel ise) yaşar mıyım?

[MSI MAG A650BNL]() güç kaynağının koruma (güvenlik) özellikleri şöyle:

Aşırı Akım Koruması (OCP – Over Current Protection)

Aşırı Voltaj Koruması (OVP – Over Voltage Protection)

Aşırı Güç Koruması (OPP – Over Power Protection)

Kısa Devre Koruması (SCP – Short Circuit Protection)

Aşırı Sıcaklık Koruması (OTP – Over Temperature Protection)

i7-4770 3.4ghz
Hocam
Usp almaya gerek yok mu? Aynı şeyi yaşamak istemem.
Hocam UPS ile voltaj dalgalanması çok ayrı dünyalar.

Hocam

Doğru, ucuz line-interactive UPS’ler yüksek akım darbelerini tam engellemez. Ama kaliteli PSU + iyi bir UPS birlikte büyük oranda koruma sağlar diye düşünüyorum.

Yeni 650W Bronze+ psu'mda aynı sorunu (eğer elektriksel ise) yaşar mıyım?

[MSI MAG A650BNL]() güç kaynağının koruma (güvenlik) özellikleri şöyle:

Aşırı Akım Koruması (OCP – Over Current Protection)

Aşırı Voltaj Koruması (OVP – Over Voltage Protection)

Aşırı Güç Koruması (OPP – Over Power Protection)

Kısa Devre Koruması (SCP – Short Circuit Protection)

Aşırı Sıcaklık Koruması (OTP – Over Temperature Protection)

i7-4770 3.4ghz
Elektrik kesintisinde veya voltaj dalgalanmasında bu PSU da zarar görebilir ama istenilen diğer bileşenlere zarar verdirmemesidir. Korumalar da bunun için önemli.
Hocam

Çoğu UPS'lerin içinde voltaj çıkışını sabitlesin diye regülatör bulunuyor. Yani voltaj dalgalanmalarını engelleyebiliyor. Ülkemizin kötü elektrik altyapısında envai çeşit elektronikleri korumak için güzel bir yöntem. Ben de kullanıyorum PC için.

Elektrik kesintisinde veya voltaj dalgalanmasında bu PSU da zarar görebilir ama istenilen diğer bileşenlere zarar verdirmemesidir. Korumalar da bunun için önemli.

Çoğu UPS'lerin içinde voltaj çıkışını sabitlesin diye regülatör bulunuyor. Yani voltaj dalgalanmalarını engelleyebiliyor. Ülkemizin kötü elektrik altyapısında envai çeşit elektronikleri korumak için güzel bir yöntem. Ben de kullanıyorum PC için.
UPS akü ile çalışan değil mi hocam DC veren?

Şuanda denemek zarar

Line interactive + AVR Automatic Voltage Regulation bulunuyor aslında Yani var.

UPS akü ile çalışan değil mi hocam DC veren?
Evet

Bir arkadaşta çalışan anakart ve PSU var denemek için taksak işlemciyi sorun yaratır mı? Denemek için kullanacağımız PSU Frisby 300W PSU.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı