İşlemci pini kırık mı?

• Konuyu başlatan Batuyed
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 39
  • Görüntüleme 362
UPS akü ile çalışan değil mi hocam DC veren?
Evet de UPS'ler genelde çift 12V paralel bağlı oluyor. Bu 12VDC'yi de 220VAC'ye dönüştürmek için inverter devresi lazım. Regülatör devresini de PCB'nin bir yerine tasarlayıp koyuyorlar. Sadece aküden oluşmuyor yani UPS'ler. Kendi kullandığım UPS'in özelliklerini atayım:

1764617183013.png

E hocam zaten direkt düz akım veriyor neyi filrtelesin ki akü DC vermez mi? Ben UPS'leri yanlış mı biliyorym.

Line-interactive UPS direkt DC vermiyor. Sadece kesinti anında aküyü devreye sokuyor ve DC'yi inverter ile tekrar AC'ye çeviriyor. Normalde şebekeye bağlı çalışır, şebekedeki yüksek akım darbelerini tam olarak filtreleyemez. Online UPS ise sürekli DC-AC yaptığı için tam izolasyon sağlar.

PSU'da bomb has been planted hocam
Vento, 98 kuruluşlu ve o yıldan beri genellikle FSP ile ortaklaşa kasa satan bir firma. PSU'da fason üretim FSP'nin OEM modelidir herhalde. Merdiven altı yerine bilindik markalarla ürün çıkarıyorlar.

@He stole my money hocam PSU'lar hakkında benden daha fazla bilgili.
PSU konusu benim dalım değil hocam. Sizden bilgili olup olmadığım sizin takdiriniz ama bilgi ve ilgim dışı.

Elektrik akımı üzerinden güç kaynağı ile birlikte bilgisayarıma yüksek dalgalı akım girdiğini söyledi bilgisayarcım.
Yüksek voltaj gelmiş dese anlarım da yüksek akım nasıl geliyor?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı