İşlemci pininin yamulması sorun olur mu?

safadoganayss

Kilopat
Arkadaşlar son 1 2 aydır bir mavi ekran sorunları, saçma saçma problemler yaşıyorum. Çogu şeyi denedim, 4 farklı RAM'im var hepsini denedim, farklı farklı slotlara taktım, Memtest, mdsched.exe gibi testlerde sürekli bellek arızası veriyordu. Ben de işlemcide sorun vardır diye bir pinleri kontrol edeyim derken şöyle bir pine denk geldim, hafif yamuk gibi ve pinin sarı kısmı gitmişti, sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Ona göre yeni anakart alacağım, şu an başka anakart test etme şansım yok mecbur yenisini alacağım. Pinler şu şekilde:

IMG_20220403_225406.jpg

Screenshot_2022-04-03-23-16-38-097_com.miui.gallery.jpg

Son düzenleme:
Arkadaşlar son 1 2 aydır bir mavi ekran sorunları, saçma saçma problemler yaşıyorum. Çogu şeyi denedim, 4 farklı RAM'im var hepsini denedim, farklı farklı slotlara taktım, Memtest, mdsched.exe gibi testlerde sürekli bellek arızası veriyordu. Ben de işlemcide sorun vardır diye bir pinleri kontrol edeyim derken şöyle bir pine denk geldim, hafif yamuk gibi ve pinin sarı kısmı gitmişti, sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Ona göre yeni anakart alacağım, şu an başka anakart test etme şansım yok mecbur yenisini alacağım. Pinler şu şekilde:

Eki Görüntüle 1349758
Eki Görüntüle 1349780
İnce bir çubuk tanesi ile düzeltmeyi deneyin, ama dikkatli olun, koparsa işlemci kullanılamaz.

Termal macun temizliği sonrası açılmayan bilgisayarım bir ay kadar kenarda yatmıştı. Bir süre sonra kontrol ederken pinlerden ikisinin yamulduklarını gördüm. İğne yardımıyla düzelttim ve bilgisayar açılmıştı.
Yani evet yamuk pin sorunlara sebep olabilir.

Hocam düzeltilecek bir yanı yok ki, pin diğerlerinden daha kısa halde şu an, ucundaki sarı iletken madde yok temas etmiyor sanırsam. Merak ettiğim şey eksik pin bellek hatalarına yol açar mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı