İşlemci Pinleri kırılırsa ekrana görüntü gelir mi?

FSancar

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Dün kasanin icini tamamen temizledim özellikle işlemci fanini ve ekran karti faninin altinda kalan kismini falan.Sonra taktim herseyi bip sesi gelmiyor ve ekran açılmıyor. Bildigim herseyi denedim, RAM'lerin yerlerini değiştim BIOS pilini tekrar taktim olmadi. En son islemciye baktim ve yanlis takmisim. Çünkü anakartta işlemci slotunda ok işareti yok!! Ben işaret oldugunu sandigim yone takmisim ama yanlış takmışım bir pin kopmuş bir taneside eğilmiş. Bip sesinin gelmemesi ve ekrana gorüntü gelmemesinin sebebi bu olabilir mi ? Sizden de bi yardim alamazsam son çare teknik servis.

İslemcim: Fx6300 Anakart Gigabyt 970a Ds3p

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer kırılan pin elinizdeyse anakarta denk gelen yere koyup işlemciyi de takınca bir ihtimal gelebilir. Yamulan pini de kredi kartı gibi bir kartla düzeltmeni tavsiye ederim. Yamulan pinin arasına sok ve diğerlerine eşitlemeye çalış.

Hadi çalıştı diyelim sistemi başlattınız ve kasadaki titreşim yüzünden işlemcinin bağlantısı kesildi ve diğer donanımlara zarar verdi. O zaman başınız daha çok ağrır. En iyisi yenisini almak.

Umutsuz Olma. Yamulan pini diğer pinler gibi düzgün olacak şekilde kırmadan düzelt. Daha sonra 2 hakkın var.

1-Kırılan pini doğru yuvaya denk gelecek şekilde yerleştir ve işlemciyi soket yuvasına yerleştir açılması lazım.
2-Kırılan pini yuvaya yerleştirme ve yamulan pini kırmadan düzelt ve işlemciyi soket yuvasına yerleştir açılması lazım ama unutma kırılan pini hiç bir şekilde yuvaya yerleştirme.

Bu iki yolu da denerken sen ekran kartına da temizlik sırasında müdahale etmişsin. ( Senin yazdığın:ekran karti faninin altinda kalan kismini) ekran kartını anakarta takmadan anakartının onboard yani VGA çıkışından görüntü almaya çalış. Ekran kartını takma ama, kesinlikle cihaz açılınca da 24 saat açık kalsın. Sonrada bizi bilgilendirmeyi unutma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı