İşlemci pinleri yamuk mu?

DarKDayS6

Hectopat
Daha fazla  
Bugün sistemi temizlemek için baştan aşağı temizledim ama yanlışlıkla bez buraya takıldı. Bir şeyler oldu elimle biraz oynadım ama yamuk mu bilmiyorum. Görüntü de gelmedi çünkü. Sistem açılıyor fanlar dönüyor ama.
1155 pin.

Dosya Ekleri

• IMG_0076.jpeg
    IMG_0076.jpeg
    260,2 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
Sağ orta kısımdaki pinler yamuk gözüküyor resimde ve iki tane pin yerinde yok gibi. Geçmiş olsun hocam işlemciyi sökmenize gerek yoktu üzerindeki termal macunu temizleyip yenisini uygulasanız yeterliydi.

Yamuk pinleri bazı bilgisayarcılar cımbızla tek tek düzeltiyor. Üstteki arkadaşın dediği gibi termal macun değiştirirken sökmene gerek yok.

Sağ orta kısımdaki pinler yamuk gözüküyor resimde ve iki tane pin yerinde yok gibi. Geçmiş olsun hocam işlemciyi sökmenize gerek yoktu üzerindeki termal macunu temizleyip yenisini uygulasanız yeterliydi.

Kasa 10 yıldır hiç açılmamuş sadece termali falan değişmiş bentü her şeyi söktüm kasadan tekrar taktım ancak son anda böyle bir aksilik yaşadım biraz daha düzelltim tekrar bakar mısınız?

Yamuk pinleri bazı bilgisayarcılar cımbızla tek tek düzeltiyor. Üstteki arkadaşın dediği gibi termal macun değiştirirken sökmene gerek yok.

Fiyatı ne kadardır tahmini.

Dosya Ekleri

• IMG_0077.jpeg
    IMG_0077.jpeg
    283,1 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_0080.jpeg
    IMG_0080.jpeg
    231,2 KB · Görüntüleme: 49
Kasa 10 yıldır hiç açılmamuş sadece termali falan değişmiş bentü her şeyi söktüm kasadan tekrar taktım ancak son anda böyle bir aksilik yaşadım biraz daha düzelltim tekrar bakar mısınız?

Fiyatı ne kadardır tahmini.

Yeni anakart al ikinci elden 500-600 liraya bulursun tahminen.

Hala yamukluklar gözüküyor. Şayet düzeltirken pinlerden birini koparırsanız anakartın bir tamirci ya da teknik servise verilmesi zaruri olur. İşlemci değil, işlemci soketi değiştirilir ilgili teknik serviste. Ücretleri ne civarda bir fikrim yok soket değişim işleminin.

Pinler kopmuş gibi duruyor fakat emin değilim. Ama eğer öyle ise kopmuş parça duruyorsa elinizde belki bir bilgisayarcı yapar yüksek fiyatlara. Gerek var mı yaptırmaya bilmiyorum. Orası size kalmış. Geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı