Işlemci pinleri yamulmuş

Bende işlemci fanını temizlemek icin söktüm farkinda olmadan ayni şekilde yamuldu telleri bıçağın arkası ile tüm sıralardan gecerek düzelttim islemci çalıştı ama yanlış yapmışım ışlemci çöp olabilirdi tamirciye götürmek en iyisi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucuyla birlikte işlemci çıktığına göre işlemci soğutucuya yapışmış. Haliyle soketin mandalını açmadınız ve işlemciyi direk mandalı kaldırmadan çıkartmayı deneyince pinleri yamulmuş.

Geçmiş olsun, yeni işlemci almanız gerekli, soketi kontrol edin, içince pin parçası kalmış olabilir, ayrıca kilit için olan mandala bir bakın, görevini yerine getirmez duruma geldiyse yeni anakart masrafı çıkabilir.
Bende öyle düşünmüştüm.
 
Düzeltebilirsiniz nejdet deliloğlu videosunu izleyerek bu bilgisayarı toplayan arkadaş sanırsam işlemciyi tam oturtamamış
Antistatik cımbız al (esd 15) eline eğer elin titremiyorsa işlemci pinlerini düzeltmeye çalışın geçmiş olsun
 
Son düzenleme:
Macun kuruduğu zaman soğutucu ile beraberin işlemcinin gelme olasılığı var.
İşlemci çıkarılmadan önce soğutucu çıkarılır bu aşamada işlemci bağlı bulunduğu anakartın tırnaklarına sabittir. Yani istesenizde işlemciyi anakart tırnaklarını açmadan sökemezsiniz. Yanlış bilgilendirme yapmayın lütfen.
 
İşlemci çıkarılmadan önce soğutucu çıkarılır bu aşamada işlemci bağlı bulunduğu anakartın tırnaklarına sabittir. Yani istesenizde işlemciyi anakart tırnaklarını açmadan sökemezsiniz. Yanlış bilgilendirme yapmayın lütfen.
Aslında arkadaşlar yanlış bilgilendirme yapmıyorlar, çoğu başlarından geçen olayı anlatmış. Benim de başıma geldiği için işlemcinin fan ile gelebildiğini biliyorum. Hemde işlemcinin kilit mekanizmasını açmadan.
Merhaba arkadaşlar. Askerden yeni geldim giderken bilgisayar bilgisiyar çalışıyor idi ama gelince açılmadı. Bende bunun üzerine BIOS pilini çıkartıp taktım çalıştı. Sorun şöyle devam etti. Bu seferde 15 dakika sonra bilgisiyar kendini otomatik kapattı. Bu mavi ekran vs değil yalnız direk kapandı. Bende işlemci sıcaklığına vs baktım sıcaklık falan hepsi normal seviyede.
İşlemciyi çıkartıp baktığımda macun bitmiş ve sıcaklıktan işlemci pinleri yamulmus. Sizce ne yapmalıyım tekrardan açılması için bilgisiyarin?

Eki Görüntüle 457399
İşlemci pinlerinde kırık yoksa şimdilik telaş yapmanıza gerek yok. Diğer arkadaşların da dediği gibi kendine güveniyorsan büyüteç ile bakarak iğne ile düzelt veya güvendiğin tamirciye götür. Bilmediğin birine götürme ama adam bozup sonra bu zaten bozuktu diyebilir. Yamulmanın kilit mekanizmasını açmadan işlemci çıkarıldığı için olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsa hepsi yamulurdu veya belli bir bölge yamulurdu sadece. Bir daha olma ihtimaline karşı sorunun kaynağını bulmanda fayda var.
 
Son düzenleme:
İlk başta uçlar sen soğutucu ile birlikte çıkartırken olmuş ikinci olarak uçları yavaşça eli hassas bir kişi tarafından düzeltilir ise sorun olmaz kırılma ihtimali yüksek yavaş ve dikkatli olun not: içi boş pinlere girebilecek ve fazla büyük olmayan bir şey ile düzeltme yapmanı tavsiye ederim
Çıkartırken büyük ihtimalle ya a doğru cektin onda oldu yukarıya doğru olsaydı sorun olmazdı geçmiş olsun inşallah düzeltebilirsiniz
Merak ediyorum işlemci kilit mekanizması ni fani çıkartmadan niye ve nasıl açtın yapışma olduysa ekseninde cevirseydiniz açılırdı
 
Anakart soketi kapalı olan işlemci nasıl çıkıyor hala kafama yatmadı. Defalarca anakartı taşırken,kaldırırken vs. fanın kaba yapısını fırsat bilip orayı kullandım. Aklıma bile gelmedi bu olay, takılı fanı tutup anakartı sallandırırsam işlemci ve fan elimde kalabilir yani öyle mi?
 
kardesim pini duzeltsen bile duzeltirken baska birini yamultucan muhtemelen cunku aralari cok sk ikinci el guzel bir islemci bul al sifirlar biraz i terlde ucmus.bendekide ayni skintidi cikariken yamultuyorsun ne kadar kollasanda en iyisi hic dokunmicaksin kurup birakcan fani temizlicen birakcaksin temizlikte
 
Merhaba hocam, 0,7 veya 0,9 uçlu bir kalem ile bu işi rahatlıkla çözebilirsin. Pinlerinde kopma gibi bir durum söz konusu değil ise problemsiz bir şekilde yapabilirsin birazcık sabır meselesi. İşlemcini sabit bir şekilde kıpırdatmadan masaya koyuyorsun yanlış bilmiyorsam ya 0,7 uçlu yada 0,9 uçlu bir kalemle her pini tek tek sıraya göre düzeltebilirsin. Naçizane tavsiyem bu tarz işlemlerden önce mutlaka işlemci soketinin ayağını kontrol etmeniz, bilgisayarınız çalışır vaziyetteyse 10 15 dk. kadar stres testinde çalıştırıp ondan sonra sökmeniz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı