bodominheaven
Hectopat
Arkadaşlar merhaba,
Yeni bir sistem toplamak istiyorum. Şimdiye kadar hep Intel işlemci (i7 2630QM, i7 4790, i7 8700K) kullandım. Ancak son zamanlarda AMD'nin piyasaya sunduğu işlemciler de testlere göre hoşuma gitmeye başladı.
Bilgisayarı kullanma istatistiklerim şu şekilde;
%60 - oyun.
%30 - müzik prodüksiyon yazılımları, kayıt, vb.
%10 - video edit.
Elimde şu an:
Ayrıca bir arkadaşımdan Gigabyte RX580 8 GB ekran kartı almayı planlıyorum. Genel olarak oyuna diğer yaptığım işlerden daha çok vakit ayırsam da ultra grafik beklentim yok.
Ve bütçeyi de çok zorlamak istemiyorum.
Sistem uzay montaj olacak bu sebeple kasa almayacağım.
Ancak hangi işlemci ve anakartı alacağıma karar veremedim.
İncelediğim işlemciler arasında 6 tane işlemci var. AMD alırsam muhtemelen kendi soğutucusunu kullanırım. Ekstra soğutucu almak gerekmeyecektir. Bu durum Intel'de tersi durumda her ne olursa olsun soğutucu şart görünüyor.
Bunlardan birini seçmek için sizden fikir ve öneriler bekliyorum.
Yeni bir sistem toplamak istiyorum. Şimdiye kadar hep Intel işlemci (i7 2630QM, i7 4790, i7 8700K) kullandım. Ancak son zamanlarda AMD'nin piyasaya sunduğu işlemciler de testlere göre hoşuma gitmeye başladı.
Bilgisayarı kullanma istatistiklerim şu şekilde;
%60 - oyun.
%30 - müzik prodüksiyon yazılımları, kayıt, vb.
%10 - video edit.
Elimde şu an:
- Samsung 860 Evo 250GB,
- Corsair HX1000 Watt PSU,
- Ve 2TB WD Blue HDD mevcut.
Ayrıca bir arkadaşımdan Gigabyte RX580 8 GB ekran kartı almayı planlıyorum. Genel olarak oyuna diğer yaptığım işlerden daha çok vakit ayırsam da ultra grafik beklentim yok.
Ve bütçeyi de çok zorlamak istemiyorum.
Sistem uzay montaj olacak bu sebeple kasa almayacağım.
Ancak hangi işlemci ve anakartı alacağıma karar veremedim.
İncelediğim işlemciler arasında 6 tane işlemci var. AMD alırsam muhtemelen kendi soğutucusunu kullanırım. Ekstra soğutucu almak gerekmeyecektir. Bu durum Intel'de tersi durumda her ne olursa olsun soğutucu şart görünüyor.
Bunlardan birini seçmek için sizden fikir ve öneriler bekliyorum.
- AMD Ryzen 3600
- AMD Ryzen 3600X
- AMD Ryzen 3700X
- Intel i5 9600KF
- Intel i7 9700
- Intel i7 9700K
Son düzenleme: