İşlemci seçiminde AMD vs Intel

Benim için hangi işlemci daha uygun olur?

• Oy verenlerin toplamı
    62

bodominheaven

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,

Yeni bir sistem toplamak istiyorum. Şimdiye kadar hep Intel işlemci (i7 2630QM, i7 4790, i7 8700K) kullandım. Ancak son zamanlarda AMD'nin piyasaya sunduğu işlemciler de testlere göre hoşuma gitmeye başladı.

Bilgisayarı kullanma istatistiklerim şu şekilde;
%60 - oyun.
%30 - müzik prodüksiyon yazılımları, kayıt, vb.
%10 - video edit.

Elimde şu an:
  • Samsung 860 Evo 250GB,
  • Corsair HX1000 Watt PSU,
  • Ve 2TB WD Blue HDD mevcut.

Ayrıca bir arkadaşımdan Gigabyte RX580 8 GB ekran kartı almayı planlıyorum. Genel olarak oyuna diğer yaptığım işlerden daha çok vakit ayırsam da ultra grafik beklentim yok.

Ve bütçeyi de çok zorlamak istemiyorum.

Sistem uzay montaj olacak bu sebeple kasa almayacağım.

Ancak hangi işlemci ve anakartı alacağıma karar veremedim.

İncelediğim işlemciler arasında 6 tane işlemci var. AMD alırsam muhtemelen kendi soğutucusunu kullanırım. Ekstra soğutucu almak gerekmeyecektir. Bu durum Intel'de tersi durumda her ne olursa olsun soğutucu şart görünüyor.

Bunlardan birini seçmek için sizden fikir ve öneriler bekliyorum.
  • AMD Ryzen 3600
  • AMD Ryzen 3600X
  • AMD Ryzen 3700X
----------------------
  • Intel i5 9600KF
  • Intel i7 9700
  • Intel i7 9700K

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,

Yeni bir sistem toplamak istiyorum. Şimdiye kadar hep Intel işlemci (i7 2630QM, i7 4790, i7 8700K) kullandım. Ancak son zamanlarda AMD'nin piyasaya sunduğu işlemciler de testlere göre hoşuma gitmeye başladı.

Bilgisayarı kullanma istatistiklerim şu şekilde;
%60 - oyun.
%30 - müzik prodüksiyon yazılımları, kayıt, vb.
%10 - video edit.

Elimde şu an:
  • Samsung 860 Evo 250GB,
  • Corsair HX1000 Watt PSU,
  • Ve 2TB WD Blue HDD mevcut.

Ayrıca bir arkadaşımdan Gigabyte RX580 8 GB ekran kartı almayı planlıyorum. Genel olarak oyuna diğer yaptığım işlerden daha çok vakit ayırsam da ultra grafik beklentim yok.

Ve bütçeyi de çok zorlamak istemiyorum.

Sistem uzay montaj olacak bu sebeple kasa almayacağım.

Ancak hangi işlemci ve anakartı alacağıma karar veremedim.

İncelediğim işlemciler arasında 6 tane işlemci var. AMD alırsam muhtemelen kendi soğutucusunu kullanırım. Ekstra soğutucu almak gerekmeyecektir. Bu durum Intel'de tersi durumda her ne olursa olsun soğutucu şart görünüyor.

Bunlardan birini seçmek için sizden fikir ve öneriler bekliyorum.
  • AMD Ryzen 3600
  • AMD Ryzen 3600X
  • AMD Ryzen 3700X
----------------------
  • Intel i5 9600KF
  • Intel i7 9700
  • Intel i7 9700K
Ben R7 3700X öneririm. Bütçeden kısmak istiyorsan R5 3600 modeli de işini görür ama listede 9700K bile varsa 3700X almak bütçeni zorlamaz diye düşünüyorum. İçindeki Prism RGB soğutucu da dediğin gibi fazlasıyla yeterli.

Oyun için İntel ve AMD neredeyse aynılar ama yüzde 40 olan diğer işlerde AMD işlemciler öne geçiyor. Bir de AM4 soketin ömür olarak daha 1 senesi var. Intel ise birkaç ay sonra soket değiştiriyor 😁

Bence R5 3600 çok iyi tercih olur. İmzama bakarak Intel kullanıcısı olduğumu görebilirsin. Buna rağmen funboy değilim. Şu an 3. nesil Ryzen 5 ile 8. nesil i7 kafa kafaya geliyor. Fiyat olarak Ryzen çok daha makul.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence i5 3600 çok iyi tercih olur. İmzama bakarak Intel kullanıcısı olduğumu görebilirsin. Buna rağmen funboy değilim. Şu an 3. nesil Ryzen 5 ile 8. nesil i7 kafa kafaya geliyor. Fiyat olarak Ryzen çok daha makul.
İlerideki zamanlarda oyunlar darboğaz yaşamaya başlayacaktır bu seçeneklerde kesinlikle 3700x tercih etmeli.

OC olayı bence ileride darboğazın önüne geçer.

Ben OC yapmadan test etme imkanı buldum kuzenime PC toplarken. i7 8700 ile aynı seviyede değerleri verdi. Ayrıca stok soğutucu ile. i7 8700 işlemcide sıvı soğutma var...
Şu an Intel sistem dizmek mantıksız 10. nesiller çıkmak üzereyken.
Aceleniz yoksa 10. nesilleri bekleyin, o zaman tercihinizi yaparsınız.

Benim incelediğim yabancı sitelerde Intel 10. nesil işlemciler AMD ile maalesef baş edemiyor. Şu an beklemek istemeyen kullanıcılar bence AMD sistem toplasın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı