Intel Core i7 9700K vs AMD Ryzen 7 3700X

İ7 9700K vs AMD Ryzen 7 3700X

• AMD Ryzen 7 3700X

• İ7 9700K

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sunmuş olduğum fikir genel olarak doğrulanıyorsa ve başkalarının düşüncesi aynı benim düşüncem ile eşdeğer ise, savunmamı gerektirecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki bahsetmiş olduğumuz konu A iken arkadaş Z konusundan bahsediyorsa, bunu önemsememin bir anlamı yok. Bahsedilen konular birbiri ile anlamsız o yüzden biraz daha düşünerek yorum yapmanız çok daha mantıklı olabilir sizin açınızdan. Durumu çarpıtan bence sizsiniz. @hdreizcehennemi

Sunmuş olduğum fikir genel olarak doğrulanıyorsa ve başkalarının düşüncesi aynı benim düşüncem ile eşdeğer ise, savunmamı gerektirecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki bahsetmiş olduğumuz konu A iken arkadaş Z konusundan bahsediyorsa, bunu önemsememin bir anlamı yok. Bahsedilen konular birbiri ile anlamsız o yüzden biraz daha düşünerek yorum yapmanız çok daha mantıklı olabilir sizin açınızdan. Durumu çarpıtan bence sizsiniz. @hdreizcehennemi
Ben sizi desteklemiştim arkadaşın bunu yaptığını savundum...

9700k yurt dışında mı 2700 TL?
Taş çatlasın 300 dolar falandır. Türkiye'de şöyle 2. elden temiz i7 9700k 1700-2000 tl ye alınacak işlemci. Ben de Amd fanboyuyum ama şimdi bi gerçek var, Intel oyunlarda bi gıdım önde. 5ghz'e rahatça çıkıp inen nadir işlemcilerden birisi. Ryzen 3000 serisi oyun için düşünülebilir gerçi. IPC geliştirmesi özellikle Ryzen 5 3600 da çok feci göze çarpıyor. i7 8700K ile 1 e 1 performans veriyor, kendi kendime gaza geldim yine. Amd'nin soketinin piniyim.

Acaba render yaparken herhangi bir sorun olur mu? Diyelim 30 DK civarı sürer mi?
Çünkü 30 DK baya kısa bir zaman.
Çünkü 2 saat falan beklemek istemiyorum.

Render 30dk sürermi diye bir soru olmaz. İki işlemciden hangisi aynı işlemi daha hızlı yapar diye sorulur. Biz nereden bilelim nasıl bir dosya işlediğinizi?

3700x daha hızlı yapar. Tek cevap bu.

Taş çatlasın 300 dolar falandır. Türkiye'de şöyle 2. elden temiz i7 9700k 1700-2000 tl ye alınacak işlemci. Ben de Amd fanboyuyum ama şimdi bi gerçek var, Intel oyunlarda bi gıdım önde. 5ghz'e rahatça çıkıp inen nadir işlemcilerden birisi. Ryzen 3000 serisi oyun için düşünülebilir gerçi. IPC geliştirmesi özellikle Ryzen 5 3600 da çok feci göze çarpıyor. i7 8700K ile 1 e 1 performans veriyor, kendi kendime gaza geldim yine. Amd'nin soketinin piniyim.
Benimde yeni işlemciye ihtiyacım var. İntelin yeni çıkacak olan 10. nesil İ9 K işlemcisini bekliyorum. Testleri, karşılaştırmaları görüp 3950x yada 10. nesil İ9 K işlemciyi tercih edeceğim.

22 kişi İ7 9700K demiş. Ben render diyom bunlar hayla "oyun performansı daha iyi olur Intelde" diyorlar.
Konuyu okudum ve anladığıma göre AMD gerekiyor ama hala bazıları İ7 9700K seçmişler.
İki dakikalığına hangisi daha iyi diye bir konu açayım dedim donanım bilgisi edindim resmen.
Zaten benim çok bir param yok geleceğe yatırım olsun diye AMD seçeceğim.
Intel'in çorap gibi soket değiştirmeyi bırakırsa belki Intel seçerim.
Çoklu çekirdek performanssı önemli çünkü yayıncılık ve youtuberlik yapacağım.
AMD Ryzen 7 3700X alacağım.
Lütfen bu konuya Intel veya AMD al demeyiniz.

Arkadaşlar bu arada İ7 9700K önerirken fiyatı çöpe atmayın.
Bir işlemci için sıvı soğutma gibi şeyler artık çok pahalı.
Herkes diyorki İntelin tek çekirdek performansı iyi diye çoklu çekirdek ve render performansı nereye gidiyor.
Sadece oyun oynamayacağımı herşey dahil olduğunu konularda söyledim sadece oyun oynarsan İntel demeyi kesin artık.
Video çekme render performansı en önemli olan şeyler bunlar bunları göz önünde bulundurarak cevap verin.
Bana göre artık İntel çöp çünkü 10.nesil işlemcilerde bakalım bu sefer soket yapısı ne olacak.
Ben sırf işlemcimi yükseltmem için bunların soket yapısına katlanmak istemiyorum.
Birazcık geleceğe yatırım olarak vb. şeyleri düşünün
Çok ilginç gerçekten.

Hem anket açıyorsun hem de bunları yazıyorsun. Intel'e çöp diyorsun.

Git AMD al o zaman ne diye soruyorsun ki?

Komik.

9700K sıradan bir kullanıcıyı rahatlıkla 6-7 yıl taşır. 6-7 yıl sonra da anakart değiştirmek normal.

22 kişi İ7 9700K demiş. Ben render diyom bunlar hayla "oyun performansı daha iyi olur Intelde" diyorlar.
Konuyu okudum ve anladığıma göre AMD gerekiyor ama hala bazıları İ7 9700K seçmişler.
İki dakikalığına hangisi daha iyi diye bir konu açayım dedim donanım bilgisi edindim resmen.
Zaten benim çok bir param yok geleceğe yatırım olsun diye AMD seçeceğim.
Intel'in çorap gibi soket değiştirmeyi bırakırsa belki Intel seçerim.
Çoklu çekirdek performanssı önemli çünkü yayıncılık ve youtuberlik yapacağım.
AMD Ryzen 7 3700X alacağım.
Lütfen bu konuya Intel veya AMD al demeyiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı