Intel Core i7 9700K vs AMD Ryzen 7 3700X

İ7 9700K vs AMD Ryzen 7 3700X

• AMD Ryzen 7 3700X

• İ7 9700K

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet, AMD o stabiliteyi yakalayamadı belki ama İntel de her zaman sorunsuz olmayabiliyor. Uzun süre laptop kullanımından sonra ilk masaüstü bilgisayarımı İntel'in Skylake işlemcileri çıktığında i5 6500 alarak toplamıştım. Bilgisayar kendini kapatıp kitlemeye başladı. 2 kere garantiye yolladığımda PSU değiştirdik deyip geri yolladılar. Sonrasında İntel BİOS update yayınladı ve kilitlenme sorunu çözüldü. Az moralimi bozmamıştı bu sorun zamanında. Dandik laptoptan GTX 750Ti ve i5 6500 bilgisayar performansına(!) geçip hevesimi atamadan aylarca garanti işleriyle uğraştım. Belki inanmayan İntel fanları olabilir, sözüm size değil. MSİ B150M BAZOOKA anakartının BİOS driverları listesine girip bakabilir. İlk BİOS yayınlanma tarihi ''Çıkış Tarihi 2015-08-05'', sorunun çözüldüğü BİOS yayınlanma tarihi ve içeriği ''Çıkış Tarihi 2016-03-02, Optimized Hynix A-die Memory, Improved memory compatibility, Patched Ghost problem, Updated CPU microcode(0x7C), Improved PCIe SSD compatibility.'' Yukarıda bir arkadaş İntel'i kendi şirketi gibi savunuyor bu örnek kendi başımdan ona gelsin. Evet, AMD'ye göre daha stabil ama sorunsuz da değil.
Tabi ki bütün markaların sorunları var. Intel ve Nvdia'nın da var. Nvdia da bazen sorunlu driver çıkarabiliyor arada ama hemen 1-2 haftada çözüyorlar sorunu. AMD'de bu süreçler çok daha uzun, aylar alabiliyor ve sorun sayısı çok daha fazla.
Zaten bu nedenle 6/6 işlemciye rakip olarak 6/12 işlemci çıkarıp hem oyun performansı olarak geride kalıyor hem de bu stabilite sorunları nedeniyle rakibinden ucuza satmak zorunda kalıyor. Tine de Intel'in pazar payının yarısına bile yetişemiyor.

AMD'nin yazılım sorunlarını çözmesi lazım işte o zaman Intel'i terletir. 34 yaşındayım, 20 yıldan fazla süredir PC kullanıyorum, AMD hep aynı AMD. Kağıt üzerinde baktığın zaman super diyorsun, alıp kullandığın zaman farklı düşünüyorsun. Ben de hep böyle oldu.

Tabi ki bütün markaların sorunları var. Intel ve Nvdia'nın da var. Nvdia da bazen sorunlu driver çıkarabiliyor arada ama hemen 1-2 haftada çözüyorlar sorunu. AMD'de bu süreçler çok daha uzun, aylar alabiliyor ve sorun sayısı çok daha fazla.
Zaten bu nedenle 6/6 işlemciye rakip olarak 6/12 işlemci çıkarıp hem oyun performansı olarak geride kalıyor hem de bu stabilite sorunları nedeniyle rakibinden ucuza satmak zorunda kalıyor. Tine de Intel'in pazar payının yarısına bile yetişemiyor.

AMD'nin yazılım sorunlarını çözmesi lazım işte o zaman Intel'i terletir. 34 yaşındayım, 20 yıldan fazla süredir PC kullanıyorum, AMD hep aynı AMD. Kağıt üzerinde baktığın zaman super diyorsun, alıp kullandığın zaman farklı düşünüyorsun. Ben de hep böyle oldu.
İşin orası öyle ama benim yaşadığım örnekte İntel'in de baya uzun sürdü kilitlenme sorununu çözmesi. Açıkçası ben de İntel'den yanaydım her zaman ama i5 9600K'nın R5 3600'e oranla hem anakart hem kendi fiyatının pahalı olmasından dolayı 1 hafta önce Ryzen ile güncelleme yaptım sistemime. Biraz da korkmuyor değildim ama şuanlık sıkıntısız gidiyor. Umarım böyle devam eder şuanlık memnunum.

Ben AMD ile sorun yaşamadım. Bir kez daha söylüyorum. AMD hem daha ucuz hem daha iyi render açısından. 1080p'de Intel iyi, hatta tüm oyunlarda daha iyi olsun. Render diyorum render, oyun kaydetmekle vs. alakası yok adam render yapacağım diyor. Ayrıca ilk kez sosyal de konu dışarısında mesaj atmam gereken konu oldu. Neyse eminim teknolojiden gerçekten anlıyorsunuzdur

Bıktım artık Intel vs AMD'den. Gidip ipad Pro 11 alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı