İşlemci sıcaklığı normal midir?

valuax

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcim i7 8700 (k değil) sıvı soğutma olarak da Xigmatek Scylla 120en8613 120mm kullanıyorum. Sıcaklık değerleri de genel kullanımda aşağıdaki resimdeki gibi. Oyunda ve yük altındayken 70 dereceyi geçmiyor çoğunluklada 65 derecede seyrediyor. Kafama takılan şey şu, ara sıra sayfa yenilediğimde veya steam açtığımda sıcaklık aniden 60 lara fırlayıp 45 lere geri iniyor. Bu olay normal mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.
Eki Görüntüle 306486Eki Görüntüle 306487

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklıklar bence normal. Sıcaklık 60 dereceden 45 dereceye aniden düşüyorsa kullandığın yazılımla alakalıdır bence, mantıken öyle birşey olması mümkün değil zaten en azından pc de aniden sıcaklık düşmez.

normal bence. Benim işlemci bayağı bir eski boşta 80-85 oyunlarda 90-95 dereceyi görüyor.

normal bence. Benim işlemci bayağı bir eski boşta 80-85 oyunlarda 90-95 dereceyi görüyor.
Oyunda 90-95'i aşmamasının sebebi işlemcinin kendini frenlemesidir büyük ihtimalle. Boşta 85 derece anormal, fanı doğru taktığınızdan veya termal macunu doğru sürdüğünüzden emin misiniz? Ayrıca işlemci boşta iken cidden boşta mı? Mining virüsü tarzı bir virüs olabilir.

Boşta 45 derece pek iyi sayılmaz ancak kesinlikle kötü bir değer değildir. Bunun sebebi işlemciniz boştayken sıvı soğutucunuzun fanının düşük devirde çalışmasından kaynaklı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…