İşlemci sıcaklığı normal midir?

valuax

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcim i7 8700 (k değil) sıvı soğutma olarak da Xigmatek Scylla 120en8613 120mm kullanıyorum. Sıcaklık değerleri de genel kullanımda aşağıdaki resimdeki gibi. Oyunda ve yük altındayken 70 dereceyi geçmiyor çoğunluklada 65 derecede seyrediyor. Kafama takılan şey şu, ara sıra sayfa yenilediğimde veya steam açtığımda sıcaklık aniden 60 lara fırlayıp 45 lere geri iniyor. Bu olay normal mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.
Eki Görüntüle 306486Eki Görüntüle 306487

Son düzenleyen: Moderatör:
Boşta 45 derece pek iyi sayılmaz ancak kesinlikle kötü bir değer değildir. Bunun sebebi işlemciniz boştayken sıvı soğutucunuzun fanının düşük devirde çalışmasından kaynaklı olabilir.

1300 rpm de çalışıyor. maksimum 2000 rpm e çıkıyor zaten
yani boşta 40 45 olması beni rahatsız etmiyor fakat steam açınca yada sayfa yenileyince böyle ufak şeylerde bi ısı artışı görüyorum. cpu kullanımı da %15 yada 20 oluyor maksimum zaten

1300 rpm de çalışıyor. maksimum 2000 rpm e çıkıyor zaten

O zaman konu için sabah tekrar yardım isteyin ya da araştırıp sıcaklık değerlerini bulmayı deneyin. Kasayı ve fanları temizliyorsanız ve termal macun sürüleli maksimum 4 ay olduysa değerler normalin üstünde. Ya da arkada çalışan herhangi bir uygulama işlemciyi kullanıyor olabilir.

O zaman konu için sabah tekrar yardım isteyin ya da araştırıp sıcaklık değerlerini bulmayı deneyin. Kasayı ve fanları temizliyorsanız ve termal macun sürüleli maksimum 4 ay olduysa değerler normalin üstünde. Ya da arkada çalışan herhangi bir uygulama işlemciyi kullanıyor olabilir.

sıvı soğutma kasanın arkasına egzos fanla takılı durumda acaba bundan kaynaklı olabilir mi

coolermaster masterbox lite 5 kasam

Egzoz fanla takılı durumda derken? Düşündüğüm şey değil sanırım. Fotoğraf atabilir misiniz?

35268146_410830716100526_205526889626861568_n.jpg

Teorik olarak bunun radyatöre gelen havayı hızlandırıp bir nevi daha iyi soğutma sağlayacağını zannediyorum ama fizik bilgim henüz o kadar iyi değil. Konuya sabah tekrar yazarsanız daha bilgili kişiler yardımcı olacaktır. Benim bilgim buraya kadar. İyi geceler.

Teorik olarak bunun radyatöre gelen havayı hızlandırıp bir nevi daha iyi soğutma sağlayacağını zannediyorum ama fizik bilgim henüz o kadar iyi değil. Konuya sabah tekrar yazarsanız daha bilgili kişiler yardımcı olacaktır. Benim bilgim buraya kadar. İyi geceler.

çok teşekkür ederim iyi geceler

edit : şuan farkettim sayfa yenilediğimde cpu kullanımı %30 a çıkıyor ve eş zamanlı olarak da sıcaklık 60 a çıkıyor. sayfa yenilemesi bitince cpu kullanımı %7 e sıcaklıkda 40 a iniyor. aynı durum sanıyorum diğer uygulamaları açarken de söz konusu :kararsız:

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı