İşlemci sıcaklık değerleri normal mi?

Hayırlı akşamlar herkese. Sıcaklık değerlerim nasıl sizce dostlar? Ev şu an 28 derece ve 8 yıldır hiç termal macun değişimi yapmadım bozarım diye korkuyorum. Bu sıcaklık değerleri Google Chrome ve spofity açıkken ölçülen değerler. Bir de HDD'nin sıcaklığına bakabileceğim bir uygulama var mıdır?

Screenshot_6.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Boşta güzel değerler, yük altında atarsanız daha iyi olur. HDD sıcaklığına Hard Disk Sentinel ile bakabilirsiniz.

Boşta güzel değerler, yük altında atarsanız daha iyi olur. HDD sıcaklığına Hard Disk Sentinel ile bakabilirsiniz.
HDD 36 derece hocam. Yük altındaki değerleri birazdan atacağım.
8 yıllık macun ne olursa olsun değişmek zorunda. Yük altında sıcaklık ve frekans değerlerini kontrol edin.

MSI Afterburner kullanabilirsiniz.
Hocam sürmesem ne olur peki? Nereye süreceğimi bile doğru düzgün bilmiyorum bilgisayarcıya götürsem diyorum ama bu forumda bir konu görmüştüm arkadaş termal macun sürdürmeye ve bakım yaptırmaya bilgisayarcıya gitmiş bilgisayarı bozulmuş korkuyorum o yüzden.

Son düzenleme:
HDD 36 derece hocam. Yük altındaki değerleri birazdan atacağım.

Hocam sürmesem ne olur peki? Nereye süreceğimi bile doğru düzgün bilmiyorum bilgisayarcıya götürsem diyorum ama bu forumda bir konu görmüştüm arkadaş termal macun sürdürmeye bilgisayarcıya gitmiş bilgisayarı bozulmuş korkuyorum o yüzden.
Sürmezseniz işlemci frekansı kısıp ısıyı stabil tutmaya çalışacaktır. Yani performans kaybına neden olabilir.

Bilgisayarcıya götürmenize gerek yok, evde 10dk içinde halledebilirsiniz. Bakkala ne bilgisayarımı ne de tornavidamı veririm...

Çok güzel sıcaklıklar, normalde yük altında daha yüksek olabilir ama cidden bu sıcaklıklar çok iyi.
Biraz fazla beklettim kusura bakmayın yükteyken sonuçlar bu şekilde:

Eki Görüntüle 1158719
HDD ise 39 derece idi.
Yük altında 80 derece üzerinde olursa sıkıntı olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı