Öyle bir dünya yok. Stres testleri ile soğutması dandik Ryzen 7 4800H işlemciyi 102 dereceye çıkardım hiçbir şey yanıp kül olmadı. Oyunlarda da 92-93 derecelerde sabit çalışıyor. 95 Derecelerde 4 saat RDR2 oynadım yine yanmadı kısacası yanmaz neden yansın odun mu bu.Eğer işlemci 100 derecede bir süre kalırsa işlemci yanar ve diğer bileşenlere (anakart) zarar verebilir.
Kuruma değil bu akması yani etkili olacağı yerden ayrılması anlamına gelir. Ptm7950 termal macunu bir araştır pad şeklinde olup faz değişimli sonradan termal macun olduğu için daha dayanıklıdır en azından bir yılı çıkarır diye düşünüyorumama 1 buçuk ay boyunca normal çalışıyor yani termal macun işini yapıyor bence ben çok oyun oynadığım için çabuk kuruyor
birde laptop sadece 50 derece üstüne çıkınca fanlarını açıyor bundan dolayı da termal macun çabuk kurur muKuruma değil mi akması yani etkili olacağı yerden ayrılması anlamına gelir. Ptm7950 termal macunu bir araştır pad şeklinde olup faz değişimli sonradan termal macun olduğu için daha dayanıklıdır en azından bir yılı çıkarır diye düşünüyorum
İhtiyaç yok ki fan açmıyor böyle bir sebepten kurumazbirde laptop sadece 50 derece üstüne çıkınca fanlarını açıyor bundan dolayı da termal macun çabuk kurur mu
başka laptopumda var aynı bilgisayarcı temizledi 8 mi 9 ay mı oldu hala daha aynı sıcaklıkta oyunları çalıştırıyor ben burdan yola çıkarak kendime bence termal macundala sıkıntı değil diyorum tahminimceİhtiyaç yok ki fan açmıyor böyle bir sebepten kurumaz
Sana şöyle örnek vereyim burda önemli olan işlemci ne? Benim 10 yıllık i5 4210M işlemcili oyuncu laptopum var ortalama yılda bir macun yenileyip temizlik yapıyorum 90larda geziyor çünkü. i5 6200U düşük watt işlemcili 9 yıllık laptopumuz var aldığımızdan beri temizlik yapmadım Allah bilir ne haldedir ama hiç ısınmıyor. Yani işlemci tam yükte 73 derece falan gördüm max o da. 15W işlemci olduğundan macun falan hiç lazım değil fan sesi de çıkmıyor heralde tozdan dolu dönüyor mu dönmüyor mu bilmiyorum ama ofiste kullanıyoruz iş için bu yüzden de sorun olmuyor. Önemli olan işlemci modeli. İlk yazdığım oyuncu laptopumdaki i5 4210M 37Wattbaşka laptopumda var aynı bilgisayarcı temizledi 8 mi 9 ay mı oldu hala daha aynı sıcaklıkta oyunları çalıştırıyor ben burdan yola çıkarak kendime bence termal macundala sıkıntı değil diyorum tahminimce
8 9 ay oldu dediğim laptopun işlemcisi i5 6200u 2.30 ghz işlemci maksimum oyunlarda 12 watta kadar çıkıyor.Konusunu açtığım laptopun işlemcisi i7 8750h 2.20 ghz maksimum oyunlarda 28 watt a kadar çıkıyorSana şöyle örnek vereyim burda önemli olan işlemci ne? Benim 10 yıllık i5 4210M işlemcili oyuncu laptopum var ortalama yılda bir macun yenileyip temizlik yapıyorum 90larda geziyor çünkü. i5 6200U düşük watt işlemcili 9 yıllık laptopumuz var aldığımızdan beri temizlik yapmadım Allah bilir ne haldedir ama hiç ısınmıyor. Yani işlemci tam yükte 73 derece falan gördüm max o da. 15W işlemci olduğundan macun falan hiç lazım değil fan sesi de çıkmıyor heralde tozdan dolu dönüyor mu dönmüyor mu bilmiyorum ama ofiste kullanıyoruz iş için bu yüzden de sorun olmuyor. Önemli olan işlemci modeli. İlk yazdığım oyuncu laptopumdaki i5 4210M 37Watt
Aynı şeyi konuşuyoruz önemli olan işlemcinin ne kadar watt tükettiği. yüksek watt tüketimi olan işlemciler haliyle çok ısınıyor ve daha sık bakım ve termal macun değişikliği istiyor8 9 ay oldu dediğim laptopun işlemcisi i5 6200u 2.30 ghz işlemci maksimum oyunlarda 12 watta kadar çıkıyor.Konusunu açtığım laptopun işlemcisi i7 8750h 2.20 ghz maksimum oyunlarda 28 watt a kadar çıkıyor
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.