İşlemci sıcaklık limiti 100 derece yapılırsa problem olur mu?

cagtay59

Picopat
Daha fazla  
RAM
8*8=16 gb ram
Ekran kartı
gtx 1050
Anakart
asus tuf gaming laptop
İşlemci
intel i7 8750h 2.20 ghx
Throttle stop da işlemci limiti 88 derece gözüküyor. Ben bunu 100 derece yapsam bir sıkıntı çıkar mı?

Konudan bağımsız olarak o işlemciyle MX 6 ve stok macunla performans modunda 93 limitiyle sürekli 93 derece sabit görüyordum. Turbo modda da 96 derece fakat PTM 7950 sürdükten sonra G-Helper ile dengeli modda işlemci 60 wattlara çıkmasına rağmen anca 90 dereceleri görüyor. Arada uçurum fark var desem yeridir. Ek olarak normal 35 40 wattlarda çalışırken işlemci bayağı soğuk 75 85 derece arasında.

Eki Görüntüle 2412248

Eki Görüntüle 2412247

Her işlemcinin kendisine göre sıcaklık limiti belirleniyor üretici tarafından. Bunu yükseltmeni önermem. Eğer sıcaklıkla ilgili bir problem yaşıyorsan PTM 7950 kullanabilirsin.
Hocam yeri gelmişken orijinal PTM7950 nereden aldınız yazıverseniz olur mu?

Kendisi hayli hazırda işlemcinin kendini koruma sınırının 88 derece oldugunu ve bunu 100 çekse ne olur diye sormakta. Eğer kalkıp islemciyi koruma sınırını 100 çekerse ve kontrol etmeden bir şekilde işlemci 100 dereceye getirirse işlemci hasar görür en kotu senaryo işlemini yetirip cop olur. Bende orada 100 getirmemesi gerektigini bilmeden zorlar ise islemcinin çöp olacağını söylüyorum ne kadar kaliteli termal macun sursede işlemci bu soğutma yeterli olmayabilir veya işlemciye bilmeden fazla yük bindirebilir.
evet üretici 88 derece limit koymuş ve aynı şekilde ekran kartına da 95 derece limit koymuş yani bunları yükseltmem sakıncalı mı olur innternette yeni laptopların işlemci sıcaklıklarına baktığım da 100 dereceyi görüyor o yüzden sordum

evet üretici 88 derece limit koymuş ve aynı şekilde ekran kartına da 95 derece limit koymuş yani bunları yükseltmem sakıncalı mı olur innternette yeni laptopların işlemci sıcaklıklarına baktığım da 100 dereceyi görüyor o yüzden sordum
Yapmasan daha iyi ama illaki yapacağım diyorsan kesin bir şey olur diyemeyiz ama nerden baksan riskli hareket. Tercih senin

Yapmasan daha iyi ama illaki yapacağım diyorsan kesin bir şey olur diyemeyiz ama nerden baksan riskli hareket. Tercih senin
oyun oynarken sürekli 88 derece de çalışıyor zaten yükseltsem sürekli 100 derece de çalışır herhlade

Hocam çok da sağlıklı olmaz çoğu işlemci limiti 96 derece diye biliyorum.
ama işlemcinin intel sitesinde maksimum 100 derece diyorken üretici neden 88 derece koymuş ki

oyun oynarken sürekli 88 derece de çalışıyor zaten yükseltsem sürekli 100 derece de çalışır herhlade

ama işlemcinin intel sitesinde maksimum 100 derece diyorken üretici neden 88 derece koymuş ki
uzun ömürlülük için tavsiye edilen 88 derece. işemci 100 dereceye gelince Throttling ile kendini korumaya alır.

Throttle stop da işlemci limiti 88 derece gözüküyor. Ben bunu 100 derece yapsam bir sıkıntı çıkar mı?

İşlemcinin tjmax değeri vardır yani maximum ulaşabileceği sıcaklık bu sıcaklığa eriştiği zaman işlemci daha fazla isinmamak için voltaj düşürmeye başlar buna thermal throttle denir.
Genel olarak işlemcide 86-87 dereceden sonrası kırmızı çizgi olduğu için böyle bir koruma uygulamis olması normal.

Peki sürekli ooyun oynayınca termal macun çabucak kurur mu laptop için.

Tabii ki bir etkisi olur kullandığın termal macun nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı