İşlemci sıvı soğutucunun sıvısı ne kadar periyotta bir değişmeli?

serifozoltu

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.

Kullandıgım işlemci ve sıvı sogutucu markaları asagıdaki gibidir.
Yaklasık 1 sene evvel kurdum sistemi.

Belli aralıklarla sıvı sogutucudakı sıvının değişmesi gerekiyor mu?

MSI MAG CoreLiquid 240r 240mm Intel-AMD uyumlu sıvı soğutucu / AMD Ryzen 5 5600X 3.70 GHz 6 çekirdek 35MB AM4 7nm işlemci (tray)

Sıvı soğutmanın sıvısı sızma olmadığı sürece gerek olmaz, sonuçta kapalı devre buharlaşma eksilme olmaz. Ha sızma varsa sıvı değiştirmekten daha ciddi sorunların vardır.

Merhabalar.

Kullandıgım işlemci ve sıvı sogutucu markaları asagıdaki gibidir.
Yaklasık 1 sene evvel kurdum sistemi.

Belli aralıklarla sıvı sogutucudakı sıvının değişmesi gerekiyor mu?

MSI MAG CoreLiquid 240r 240mm Intel-AMD uyumlu sıvı soğutucu / AMD Ryzen 5 5600X 3.70 GHz 6 çekirdek 35MB AM4 7nm işlemci (tray)

Hayır hiç gerek yok, 1 sene henüz çok yeni. Ekstrem durumlar harici değişmesine gerek yok.

Herkese merhabalar. Ben de, intel i7 11700kf işlemcimin idareten taktığım hava soğutucusu yetersiz kalıp MSI B560M Pro-E anakartım yanınca işlemci ısınmasından dolayı; dün Sinerji Bilgisayar’ dan NZXT Kraken Elite 240 Rgb White model bir AIO sıvı soğutucu sipariş ettim. Bugün kargoya verirlerse Cuma’ ya elimde olur. Bu arada da anakartı servise göndermiştim, o da yapılıp geldi. Şimdi benim sorum şu: Benim NZXT’ i tercih etmemdeki en etkili sebep; kendi sitelerinde, hortumları için verdikleri sızdırmazlık garantisi. Peki ben NZXT’ ın ekranından ya da kontrol uygulamasından; sıvının ne kadar kaldığına dair bilgi edinebilir miyim acaba? Var mı kulananlar NZXT markasını? Mesela HP yazıcılarda uygulaması üzerinden kartuşun ya da tonerin tahmini ne kadar kaldığını görebiliyoruz. Acaba NZXT’ da da böyle bir sistem var mıdır? Yoksa ben nasıl anlayabilirim sistemde kaçak olup olmadığını? Çünkü az önce Sinerji ile görüştüğümde; montaj işlemi yapıp ürünü kargoya hazırladıklarını öğrendim. Borularını monte ederken delme vs riskleri olabilir mi? Bir de ürün gelince montajını ben yapmicam, tanıdığımız bi’ bilgisayarcıya anakartla birlikte yaptıracam montajı. Zaten geçen sene de pc parçalarını alıp ona toplatmıştım. Ama yine de hassas bir sistem olduğu için korkuyorum. Acaba onlar takarken boruya zarar verebilirler mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı