İşlemci soğutucusu nasıl takılır?

PowerfulMan

Hectopat
Yer
İstanbul
Arkadaşlar yakın bir zamanda ID-Cooling SE 214-XT modelini veya aynı markanın farklı modelini almayı düşünüyorum. Fakat hayatımda ilk defa masaüstü bilgisayar topladım. Montajını kendim yapmadım. İşlemci soğutucu takıp çıkarma işini bilmiyorum videolardan ve buradan yardım almam gerekecek muhtemelen.

Kasamın arka tarafını çıkardığımda snakartın arkasında böyle bir bölüm var. Kutunun içinden çıkacak aparatı buraya mı yerleştireceğiz yoksa burayla işim yok mu?

Son olarak bu söylediğim veya benzer bir modelin montaj videosu ve rehberi varsa söyleyebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• BC8ABA02-7BA0-4E57-A308-ED99EFDFC800.jpeg
    BC8ABA02-7BA0-4E57-A308-ED99EFDFC800.jpeg
    127 KB · Görüntüleme: 102
Arkadaşlar yakın bir zamanda ID-Cooling SE 214-XT modelini veya aynı markanın farklı modelini almayı düşünüyorum. Fakat hayatımda ilk defa masaüstü bilgisayar topladım. Montajını kendim yapmadım. İşlemci soğutucu takıp çıkarma işini bilmiyorum videolardan ve buradan yardım almam gerekecek muhtemelen.

Kasamın arka tarafını çıkardığımda snakartın arkasında böyle bir bölüm var. Kutunun içinden çıkacak aparatı buraya mı yerleştireceğiz yoksa burayla işim yok mu?

Son olarak bu söylediğim veya benzer bir modelin montaj videosu ve rehberi varsa söyleyebilir misiniz?

Burayla işin yok. Arka plaka kalacak. Sen sadece braketleri takacak ve üstüne soğutucuyu oturtacaksın. İşini iç kısımdan yapacaksın yani.

Ryzen işlemci kullanıyorsanız evet orayla işiniz yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Montajı yapmak son derece basit. Sadece biraz dikkat etmeniz gerekiyor.
Fotoğrafını koymuş olduğunuz delikleri kullanarak önce soğutucunun supportunu montaj yapacaksınız, daha sonra soğutucuyu üstten bu supporta vidalayacaksınız.

Montaj Videosu

Fotoğrafını koymuş olduğunuz delikleri kullanarak önce soğutucunun supportunu montaj yapacaksınız, daha sonra soğutucuyu üstten bu supporta vidalayacaksınız.

Montaj Videosu
Hayır yapmayacak.

Hali hazırda olan vida tutucu am4 soket için uygunsa gerek yok.

Daha önceden Ryzen işlemci kullanıyorsa şayet değiştirmesine gerek yok.

Google da kendi sitelerinde videoları var. Kurulumu basit. Bende yeni aldım ve bugün takacağım. :)
Hayırlı olsun hocam.

Montaj Videosu
Hayır yapmayacak.

Hali hazırda olan vida tutucu am4 soket için uygunsa gerek yok.

Daha önceden Ryzen işlemci kullanıyorsa şayet değiştirmesine gerek yok.
Burayla işin yok. Arka plaka kalacak. Sen sadece braketleri takacak ve üstüne soğutucuyu oturtacaksın. İşini iç kısımdan yapacaksın yani.
Söylemeyi unutmuşum.İntel işlemci kullanıyorum.

Bu arada kasadan hiçbir bileşen çıkarmadan yapabilir miyim acaba bu işlemi? Çünkü çok korkuyorum diğer bileşenlere zarar veririm diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı