İşlemci soğutucusu ölçülerinin uygunluğunu nasıl anlayabilirim?

Ozann7

Hectopat
Katılım
16 Haziran 2020
Mesajlar
32
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese merhaba, işlemcim Ryzen 5 3600 biraz kullandıkça ısındığını fark edip kule tipi bir fan aldım AM4 uyumlu olduğu kendi içerisinde yazıyordu, ve diğer ölçülerede baktığımda uyumlu olabiceğini düşünüp aldım, almamdaki sebepte YouTube'da bazı kullanıcılar Ryzen 5 3600 üstünde deneyip 20 derece daha az sonuç almalarıydı fakat benim anakartıma veya kasamın içine girer mi gibi sorunlarla ancak soğutucu elime geçtiğinde düşünme fırsatı buldum maalesef. Şimdi eğer yardımcı olursanız 14 gün içerisinde iade edip yeni bir soğutucu alacağım.
Sahip olduğum:
-kasa: GAMETECH GT-001 4x120mm Rainbow Fanlı Gaming Oyuncu Bilgisayar Kasası PSU Yok | Trendyol
-anakart: MSI B450M-A PRO MAX AM4 AMD Ryzen DDR4 4133MHz (O.C.) M.2 USB3.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
-işlemci: Ryzen 5 3600.
+ Sorularım: Bu soğutucu anakartıma takarsam RAM'lari sıkıştırır mı? İkinci sorum ise kasanın içine taktığımda sıkıntı çıkartır mı?
Lütfen konuya hakim kişiler yardımcı olursa sevinirim, paramı biriktirip gerçekten işlemcimi uzun ömürlü kullanmak adına kule tipi bir fan aldım ama daha yeni yeni öğrendiğim için aldıktan sonra maalesef bazı sorunlar yaşadım benim bilgisizliğimden kaynaklı.
Aldığım kule tipi fan: Cooler Master MA410P, COOLER MASTER AIR MA410P 120MM RGB LED İŞLEMCİ SOĞUTUCU fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
 
Son düzenleme:
Kasanın ürün bilgisinde "Maksimum CPU Soğutucu Yüksekliği : 160 (mm)" şeklinde bir ibare bulunmakta. Yazınıza baktığımda herhangi bir soğutucu modeli göremiyorum maalesef, soğutucu marka, modeli nedir?
cooler master ma410 p, tekrar link deniiyim COOLER MASTER AIR MA410P 120MM RGB LED İŞLEMCİ SOĞUTUCU fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Kasanın ürün bilgisinde "maksimum CPU soğutucu yüksekliği: 160 (mm)" şeklinde bir ibare bulunmakta. Yazınıza baktığımda herhangi bir soğutucu modeli göremiyorum maalesef, soğutucu marka, modeli nedir?

Belki burada yazan boyutlarla daha iyi bir cevap verebilirsiniz: COOLER MASTER MasterAir MA410P RGB 120mm İşlemci Hava Soğutucu | ITOPYA
 
Son düzenleme:
Soğutucu 158, 5mm yüksekliğe sahip, değer olarak kurtarıyor, yine de kullanan arkadaş varsa onun cevaplaması daha iyi olabilir. Ben olsam montajlardım orası ayrı veya aldığınız yere sorabilirsiniz direk.

Hadi kasanın içini kurtardığını matematiksel olarak kabul edelim, cevabınız için teşekkür ederim. Şimdi ikinci soru ortaya çıkıyor. RAM'lari sıkıştırır mı?
 
Hadi kasanın içini kurtardığını matematiksel olarak kabul edelim, cevabınız için teşekkür ederim. Şimdi ikinci soru ortaya çıkıyor. RAM'lari sıkıştırır mı?
O konuda net bir şey söyleyemem ancak AM4 platformunu desteklediği için sıkıştırmayacağını düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı