Çözüldü İşlemci soğutucusundan sarı bir sıvı geldi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Max Caulfield

Kilopat
Makaleler
7
Daha fazla  
İşlemci
R5 5600X
Evet başlıktaki olay oldu. Normal mi? Soğutmayı bilmiyorum. İşlemcim R5 5600X. Ne olmuş olabilir. Sıvı değil hava soğutma. Mendil ile temizledim ve böyle bir rengi vardı.

Dosya Ekleri

• IMG_20220131_162025.jpg
    IMG_20220131_162025.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 130
Çözüm
Hocam konunun yabancı dilde araştırmasını yaptım bunu AMD işlemci soğutucularında da yaşayan bazı reddit kullanıcıları var. Aynı şekilde sarı sıvı akması olmuş ve çoğunluk fan'ın yağ akıttığını söylemiş.

Fan bearing lubricant olarak geçiyor tam da yağ değil aslında. İlerleyen zamanlarda fanınızdan çok yüksek ses gelir veya gıjırtı gelirse muhtemelen bu sebepten olabilir dyorlar.
Orada olabilecek tek sıvı işlemcideki termal macun olabilir. Fakat soğutucunuzun modeline göre de farklı bir şey olabilir.
HP Omen 30l masaüstü bilgisayar aldım. Onun stok soğutucusu.
Soğutucunuzun bloğunun içerisindeki bakır boru çatlamış ve içerisindeki sıvı akmış. Geçmiş olsun soğutucunu değiştirmen lazım.
Ciddi misin. Neden böyle bir şey olabilir?

HP Omen 30l masaüstü bilgisayar aldım. Ononun stok soğutucusu.

Ciddi misin. Neden böyle bir şey olabilir?
HP Omen 30L görsellere baktığımda sıvı soğutucusu var olarak görünüyor muhtemelen dediğim gibi ya soğutucunun içerisindeki coolant aktı ya da kule tipi veya bakır borulu bir stok amd işlemcisinin içindeki sıvı döküldü.

HP Omen 30L görsellere baktığımda sıvı soğutucusu var olarak görünüyor muhtemelen dediğim gibi ya soğutucunun içerisindeki coolant aktı ya da kule tipi veya bakır borulu bir stok amd işlemcisinin içindeki sıvı döküldü.
Neden böyle bir şey olabilir? Garantiye göndersem kullanıcı hatası derler mi?

Nasıl 3 ayda çatlayabilir hocam şoklardayım. Şu ana kadar gayet iyiydi.
Dediğim gibi hocam kaliteyle alakalı bir şey, soğutucunun fotoğrafını atar mısın? Eğer dediğim gibi sıvı soğutucu ise radyatör çatlamış olabilir, sıvı soğutucunun başlığından sıvı sızıyor olabilir, hortumlarda yırtılma olabilir. Garantiye verebilirsin ya da yeni bir soğutucu alabilirsin.

Dediğim gibi hocam kaliteyle alakalı bir şey, soğutucunun fotoğrafını atar mısın? Eğer dediğim gibi sıvı soğutucu ise radyatör çatlamış olabilir, sıvı soğutucunun başlığından sıvı sızıyor olabilir, hortumlarda yırtılma olabilir. Garantiye verebilirsin ya da yeni bir soğutucu alabilirsin.
Atıyorum hocam.
Buyurun.
Buyurun.
@Silinen üye

Dosya Ekleri

• IMG_20220131_164251.jpg
    IMG_20220131_164251.jpg
    190 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG_20220131_164246.jpg
    IMG_20220131_164246.jpg
    92,1 KB · Görüntüleme: 57

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı