Çözüldü İşlemci soğutucuyu sökerken işlemci ile birlikte söküldü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lugia2231

Hectopat
Termal macun değişimi yapacaktim ve fark etmeden işlemcide birlikte gelmiş, soket kapalıyken işlemci yuvasindan çıktı ve pinleri kontrol ettiğimde soket kapalıymışcasına hepsinde milimlik eğilmeler gördüm. Bilgisayarı açtım BIOS ayarlarını yapıp işlemciyi ve bütün sistemi sırayla stres testine soktum, %100 kullanımı gördü ve çok bir sorun varmış gibi gelmedi. Stres testini uzun tutmadım uzun kullanımda bir şey olur mu?

İşlemci çalışıyorsa sorun yoktur hocam sorun olsa çalışmaz. Bence her hafta birkaç kişi yaşıyor bu durumu geçen bende yaşadım sökerken biraz dikkat etmek lazım. :D

Hocam peki uzun süreli yük altında bir problem yaşanır mı, uzun soluklu oyunlar gibisinden? Pinler eğimli gibi geldi ama sokete oturdu. Yamulup yamulmadigina dikkat bile etmedim.

İşlemci pinlerinin hangi işlevi yerine getirdiğini kestirebilmek zor. Umarım bir şey olmamıştır. Bir daha çıkarırken yukarı doğru kaldırmak yerine soğutucuyu ağır ağır çevirerek çıkarın, o zaman kolaylıkla soğutucu işlemciden ayrılıyor. Geçmiş olsun.

Soğutucuyu yavaşça sağ sola döndürüp çıkartmasını demişsiniz aynısını bende yapıyorum.

Pinlerde sorun olsa hiç açılmaz hocam.

Sağ olun hocam PC'ye her zaman erişimim olmuyor şu an ondan dolayı gidip deneyemiyorum bu testi, anladığım kadarıyla bir problem yok gibi, iyi Sosyaller iyi günler.

İşlemci pinlerinin hangi işlevi yerine getirdiğini kestirebilmek zor. Umarım bir şey olmamıştır. Bir daha çıkarırken yukarı doğru kaldırmak yerine soğutucuyu ağır ağır çevirerek çıkarın, o zaman kolaylıkla soğutucu işlemciden ayrılıyor. Geçmiş olsun.
Soğutucuyu ilk takarken stok soğutucuyu öyle söktüm ama şu an başıma gelmesini hiç beklemiyordum ders çıkardım buradan sağolun hatırlatma için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı