İşlemci Stabilite Sorunu

Nuh Mehmet

Hectopat
Daha fazla  
YvNVXZ.png

Öncelikle merhaba, BIOS'u biraz karıştırıyordum, CPU'yu overlock edeyim dedim. Normal hızı 3.0 GHz idi, 3.2 GHz yaptım. Daha sonra CPU-Z'ye baktığımda sürekli olarak GHz değerinin değiştiğini gördüm, hatta 800 MHz'ye kadar düştüğü oluyor. Bu normal mi yani boşta iken 800 MHz ye düşebilir mi? Prime95'i çalıştırıp işlemciyi %100 kullandırırken CPU-Z'de 3.2 GHz gözüküyor fakat, Prime95'i kapatınca tekrar 800-1500-3000 MHz arasında gidip geliyor. Tedirgin oldum ve BIOS'u default ayarlarına getirdim fakat tekrardan baktım ki yine boşta iken CPU-Z'de 800 MHz ye kadar düşüyor, bu normal midir ?

Anakart : Asus M5A78L-M LX
İşlemci : AMD Phenom II X4 960T Black Edition

Yardımcı olabilecek yok mu arkadaşlar sistem boşta iken CPU-Z' nin 800 MHz göstermesi normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet sadece boşta dururken düşüyor 800 ghzlere , oyun veya program açınca 3.2 ghz 'ye yükseliyor demekki sizin dediğiniz gibi bir tekneloji var yardımlarınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı