İşlemci stres testinde Turbo Boost'a ulaşmıyor

metehandal

Kilopat
Katılım
7 Ağustos 2013
Mesajlar
219
Makaleler
1
Yer
Ağrı
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Resimlerde mevcut ikinci resimde cihaz şarjda yüksek performans etkin stres testinde %100 kullanımda 2,83 GHz'de sabit kalıyor sıcaklık ortalama 74-75. Testi kısa tuttum daha sonra stres testini bitirdiğim gibi GHz fırlıyor ve Turbo Boost açılıyor. Oyunlarda da bu şekilde 1,83 GHz'e sabitleniyor. Bir çözümünü bulamadım.
 

Dosya Ekleri

  • aaa.PNG
    aaa.PNG
    24,7 KB · Görüntüleme: 76
  • fff.PNG
    fff.PNG
    62 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleyen: Moderatör:
Koyduğun grafikte sıcaklık 100'e yaklaşınca işlemcinin 70li değerlere geldiği gözüküyor. İstediğin şekilde çalışacak olsa daha da ısınıp laptobun kapanır. İşlemcin throttlestop destekliyorsa undervolting dene bir miktar faydası olur ama TB hızlarını sürekli kullanayım hayalin varsa dediğim gibi o bir hayal.
 
Koyduğun grafikte sıcaklık 100'e yaklaşınca işlemcinin 70'li değerlere geldiği gözüküyor. İstediğin şekilde çalışacak olsa daha da ısınıp laptobun kapanır. İşlemcin ThrottleStop destekliyorsa undervolting dene bir miktar faydası olur ama TB hızlarını sürekli kullanayım hayalin varsa dediğim gibi o bir hayal.

i7-8565U işlemcim, bilgisayar tek fanlı acaba soğutma yetersiz mi?
Gün oluyor oyuna giriyorum LOL akıcı oynanıyor bazen oluyor giriyorum 10 FPS alıyorum ne yaparsam yükselmiyor.
 
Son düzenleme:
Laptobun için tasarlanan soğutma sistemi uzun süre üst performansta kullanım için uygun olmayabilir.
Bazı üreticiler kısa enerji patlamalarına izin veriyor, bu ofis kullanımında yeterli olurken aynı zamanda pil süresini de uzun tutuyor. Aynı yaklaşım oyun amaçlı kullanımda sıkıntı tabii.

Oyunlarda bazen iyi bazen kötü dediğin durumlarda Nvidia yerine dahili ekran kartı kullanılıyor olabilir, onu kontrol et. Undervoltingi de dene istersen.
 
Görünüşe göre power limit throttle yaşıyorsunuz. İşlemcinin ortalama çektiği güç belli süre boyunca belli değerin üstüne çıkarsa frekans düşürür. Bu belli seviye sizde muhtemelen 15w. 75 derecede thermal throttling olmaz başka bir ayar yapmadıysanız. Undervolt bir tercih tabii ki özellikle sıcaklık önlemi açısından ancak daha geç de olsa yine power limite takılırsınız. Tavsiyem oyunlarda yetiyorsa temel hıza sabitleyin yetmiyorsa throttlestop ya da intel xtu ile long turbo power max değerini 25w yapın ve max turbo frekansını güç limitini aşmayacak bir seviyeye çekin. Dikkat edin frekans sabitlemiyoruz, max turbo frekans değerini düşürüyoruz. Tahminim bu değer 3.0 ghz gibi olacaktır. Tabii bunu test ederek kendiniz göreceksiniz. Her iki program da ne zaman throttle devreye girdiğini gösterir stres testinde. Yani power limit throttling ile karşılaşmadan stabil çalıştığı maksimum frekansı arayacaksınız. Ancak bu şekilde sürekli 3.0 seviyeleri bile sıcaklığı artırabilir. Size tavsiyem 2.4 seviyelerine çekin max turbo frekans değerini. Bir çok oyun için yeterli olacaktır dört çekirdek olması lazım işlemciniz. Cpu frekansı oyunlarda ihtiyaç duyulan alt seviyenin üstünde olsa yeter fazlası aşırı performans arttırmaz zaten. Konu oyunsa bu şekilde en azından dropsuz oynayabilirsiniz. Ancak dikkat edin gpu frekans düşürdüğü için drop yaşıyor da olabilirsiniz.
U serisi işlemcilerin genelde max güç limiti 25w oluyor. Bunun üstüne çıkmaya çalışmayın programlarla. Yani sürekli max turbo frekansı değerinde çalışmak üzere üretilmemişler. Oyun dışında max turbo değerini eski haline getirebilirsiniz.
 
Görünüşe göre Power limit throttle yaşıyorsunuz. İşlemcinin ortalama çektiği güç belli süre boyunca belli değerin üstüne çıkarsa frekans düşürür. Bu belli seviye sizde muhtemelen 15W. 75 derecede thermal throttling olmaz başka bir ayar yapmadıysanız. Undervolt bir tercih tabii ki özellikle sıcaklık önlemi açısından ancak daha geç de olsa yine Power limite takılırsınız. Tavsiyem oyunlarda yetiyorsa temel hıza sabitleyin yetmiyorsa ThrottleStop ya da Intel xtu ile long Turbo Power Max değerini 25W yapın ve Max Turbo frekansını güç limitini aşmayacak bir seviyeye çekin. Dikkat edin frekans sabitlemiyoruz, Max Turbo frekans değerini düşürüyoruz. Tahminim bu değer 3.0 GHz gibi olacaktır. Tabii bunu test ederek kendiniz göreceksiniz. Her iki program da ne zaman throttle devreye girdiğini gösterir stres testinde. Yani Power limit throttling ile karşılaşmadan stabil çalıştığı maksimum frekansı arayacaksınız. Ancak bu şekilde sürekli 3.0 seviyeleri bile sıcaklığı artırabilir. Size tavsiyem 2.4 seviyelerine çekin Max Turbo frekans değerini. Bir çok oyun için yeterli olacaktır dört çekirdek olması lazım işlemciniz. CPU frekansı oyunlarda ihtiyaç duyulan alt seviyenin üstünde olsa yeter fazlası aşırı performans arttırmaz zaten. Konu oyunsa bu şekilde en azından dropsuz oynayabilirsiniz. Ancak dikkat edin GPU frekans düşürdüğü için drop yaşıyor da olabilirsiniz.
U serisi işlemcilerin genelde Max güç limiti 25W oluyor. Bunun üstüne çıkmaya çalışmayın programlarla. Yani sürekli Max Turbo frekansı değerinde çalışmak üzere üretilmemişler. Oyun dışında Max Turbo değerini eski haline getirebilirsiniz?

Teşekkürler
 

Yeni konular

Geri
Yukarı