İşlemci takılmadan anakart çalışır mı?

riza06

Decapat
Merhaba. Topladığım sistemde bütün parçaları birleştirdim işlemcim daha gelmedi fanları falan kontrol etmek amaçlı elektriği takıp Power'a bastım fakat hiçbir tepki vermedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vermez, çünkü veremez. İşlemi yapacak birim yok.

İşlemci takılı olmadan da anakartın çalışması lazım. Lakin işlemci olmadığından dolayı hata mesajı verecektir. Güç tuşunun ankartta ilgili yere bağlı olduğundan emin olun.
Merhaba Recep bey anakartım b450 tuf gaming plus kasa cooler master masterbox lite 5 600w kasanın power sw sini anakartta f panelde gösterdiği yere takıyorum hiç bir tepki vermiyor

İşlemci takılı olmadan da anakartın çalışması lazım. Lakin işlemci olmadığından dolayı hata mesajı verecektir. Güç tuşunun ankartta ilgili yere bağlı olduğundan emin olun.
Aynen öyle. Her ne kadar beyin işlemci gibi gözükse de ana kartın ona bağlı tüm cihazları yönetmesi için gereken işlem gücü BIOS çipi ve yonga setinde bulunmaktadır. İşlemci de sadece bağlı bir komponenttir.

Anakart çalışır. Kısa bir süre sonra hata mesajı gibi sesle kapanıyor. Denemiştim çünkü Fakat öyle fan kontrolü, BIOS falan girmez yani. Önlem olarak kapatıyor kendini hemen.
Bende hiç tepki vermiyor fanlar falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…