İşlemci takılmadan anakart çalışır mı?

• Konuyu başlatan riza06
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 3.246

riza06

Decapat
Merhaba. Topladığım sistemde bütün parçaları birleştirdim işlemcim daha gelmedi fanları falan kontrol etmek amaçlı elektriği takıp Power'a bastım fakat hiçbir tepki vermedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci takılı olmadan da anakartın çalışması lazım. Lakin işlemci olmadığından dolayı hata mesajı verecektir. Güç tuşunun ankartta ilgili yere bağlı olduğundan emin olun.
Merhaba Recep bey anakartım b450 tuf gaming plus kasa cooler master masterbox lite 5 600w kasanın power sw sini anakartta f panelde gösterdiği yere takıyorum hiç bir tepki vermiyor

İşlemci takılı olmadan da anakartın çalışması lazım. Lakin işlemci olmadığından dolayı hata mesajı verecektir. Güç tuşunun ankartta ilgili yere bağlı olduğundan emin olun.
Aynen öyle. Her ne kadar beyin işlemci gibi gözükse de ana kartın ona bağlı tüm cihazları yönetmesi için gereken işlem gücü BIOS çipi ve yonga setinde bulunmaktadır. İşlemci de sadece bağlı bir komponenttir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı