İşlemci termal macun yenileme

SplinterSen

Hectopat
Selam, işlemcinin termal macununu yenilemek istiyorum fakat daha önce hiç yapmadığım bir işlem. Termal macun olarak Arctic MX-4 tercih edeceğim gibi duruyor fakat macun yenileme işlemi için kafamda çok soru var. Daha önce hiç yapmamış birine sorun yaratır mı başka bir elemanı bozar mıyım vs gibi. Macun Arctic MX-4 iyi mi farklı bir öneriniz var mı? Macunu değiştirirken dikkat etmem gereken hususlar nelerdir? Kendim değiştirmessem bilgisayarcılarda değiştirtmek mantıklı mı? Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Korkamana gerek yok. İşlemcinin orta kısımlarına sürüp yay.

Hocam selam bende geçenlerde macun değiştirmek amacıyla bilgisayarı söktüm ilk önce kasanın ön ve arka kapağını açıyorsun ekran kartını güvenlik amaçlı çıkartmanı öneriyorum aynı şekilde RAM'leri de ardından işlemci fanının videlarını çapraz çapraz söküyorsun zaten belli bir süre sonra işlemci fanına yükselti veren arka plaka çıkıyor ardından işlemci fanını çapraz şekilde yavaş yavaş hareket ettirerek çıkartıyorsun düz çekersen termal macun kuruduğu için işlemci ile gelme ihtimali var ardından eski termal macunu fan ve işlemci üzerinden temizle yeni termal macunu sür eşit ve güzel şekilde yay ardından fanı sökünce düşen kapağı ardaki kısmına tekrar koyacaksın işlemci fanını vida yerlerine oturtacaksın yine çapraz şekilde videları sıkıp oturtacaksın ve işlem bitecek. Parçalara edebildiğin kadar az temas etmen önemli nokta. Ekran kartını çıkarmadan yaptığım için ekran kartım arızalandı siz siz olun böyle parçaları çıkartmadan işlem yapmayın 500 liradan oldum.

İşlemci fanının kablosunu çıkartmayı unutmayın unutmuşum eklemeyi.

Hocam Arctic MX-4 alacak iseniz Teknobiyotik veya Amazon üzerinden Amazon satıcı olarak alın. Arctic MX-4 termal macunun resmi distribütörü Teknobiyotik.

Tamamdır teşekkürler. Dediğiniz gibi yamazondan veya Teknobiyotik'ten sipariş vereceğim.

Hocam selam bende geçenlerde macun değiştirmek amacıyla bilgisayarı söktüm ilk önce kasanın ön ve arka kapağını açıyorsun ekran kartını güvenlik amaçlı çıkartmanı öneriyorum aynı şekilde RAM'leri de ardından işlemci fanının videlarını çapraz çapraz söküyorsun zaten belli bir süre sonra işlemci fanına yükselti veren arka plaka çıkıyor ardından işlemci fanını çapraz şekilde yavaş yavaş hareket ettirerek çıkartıyorsun düz çekersen termal macun kuruduğu için işlemci ile gelme ihtimali var ardından eski termal macunu fan ve işlemci üzerinden temizle yeni termal macunu sür eşit ve güzel şekilde yay ardından fanı sökünce düşen kapağı ardaki kısmına tekrar koyacaksın işlemci fanını vida yerlerine oturtacaksın yine çapraz şekilde videları sıkıp oturtacaksın ve işlem bitecek. Parçalara edebildiğin kadar az temas etmen önemli nokta. Ekran kartını çıkarmadan yaptığım için ekran kartım arızalandı siz siz olun böyle parçaları çıkartmadan işlem yapmayın 500 liradan oldum.

İşlemci fanının kablosunu çıkartmayı unutmayın unutmuşum eklemeyi.

Bu kadar ayrıntılı bir şekilde yazdığınız için çok teşekkürler hocam. Dediklerinizi göz önünde bulundurarak halledeceğim.

Tamamdır teşekkürler. Dediğiniz gibi yamazondan veya Teknobiyotik'ten sipariş vereceğim.

Bu kadar ayrıntılı bir şekilde yazdığınız için çok teşekkürler hocam. Dediklerinizi göz önünde bulundurarak halledeceğim.
Herhangi bir sorun olursa tekrar konu açın ya da burdan yazın yardımcı oluruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı