İşlemci test sırasında 81 dereceye ulaşıyor

81° çok fazla değil ama az da değil. Tabiki stock olan macunu değiştirerek daha iyi sıcaklık değerleri elde edebilirsin. Kasanın hava akışı fena değil diyebilirim. Macunu değiştirirken soğutucu bloğunuda temizle. Ama macun daha işlevini tamamen yitirmemiştir.

İşlemcinizi prime95 testinde test etmenizi öneririm. İşlemciyi ağlayan testtir o testte stabil olarak çalışıp bi kapanma filan söz konusu değilse sadece macunu değiştirin yolunuza bakın.

Bilemiyorum dostlar 🙂 70 TL seni zorlamayacaksa alabilirsin. MasterGel Maker daha iyi diye biliyorum.

Voltajı elle 1.23V'a ayarlarsan büyük ihtimalle hem sıcaklık hem güç tüketimi düşer. Bunun yanında maalesef maks. turbo frekansı da düşecektir.

Bilemiyorum dostlar 🙂 70 TL seni zorlamayacaksa alabilirsin. MasterGel Maker daha iyi diye biliyorum.

Voltajı elle 1.23V'a ayarlarsan büyük ihtimalle hem sıcaklık hem güç tüketimi düşer. Bunun yanında maalesef maks. turbo frekansı da düşecektir.
Voltaj'dan ziyade watt benim sıkıntım. AMD 95Watt yazmış ama testte 112Watt oldu.

Voltaj'dan ziyade watt benim sıkıntım. AMD 95Watt yazmış ama testte 112Watt oldu.
Böyle şeyler olabilir. Üç aşağı beş yukarı oynayabilir o değer. Dediğim gibi voltajı düşürürsen watt'da düşer. Çok takılmamak lazım.

Böyle şeyler olabilir. Üç aşağı beş yukarı oynayabilir o değer. Dediğim gibi voltajı düşürürsen watt'da düşer. Çok takılmamak lazım.
Teşekkürler @Shimada Sensei reiz <3. Kendine iyi bak.:)
Dostum ben CoolerMasterGel pro R2 aldım. Üşenmediğim bir zaman uygulayıp sonuçları senle paylaşırım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı