İşlemci üzerindeki sıvı metal mi?

• Konuyu başlatan ayz10
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 869
Garantisi varsa gitti artık geçmiş olsun. Sıvı metal değil bence normal termal macun.

HP laptoplarda garanti bozulmuyor diye biliyorum hocam.

Hocam dikdörtgen olan parçanın üstündekinden bahsediyorsunuz değil mi?
Hocam zaten amacım yenilemekti. Yüksek sıcaklıklar sonucu termal pad aldım. Onu uygulamak için açmıştım.

Garanti meselesini servise sordum hocam parçalara zarar vermediğiniz sürece garanti bozulmaz dedi. Ayrıca laptopların içini açmak ne kadar süredir bu kadar büyük bir sorun oldu anlamadım neye istinaden bu kadar sitem ettiniz.

Sorun yok hocam, üstteki arkadaşın dediği gibi termal macunları yenileyip kapağı kapatın.

Hocam dikdörtgen olan parçanın üstündekinden bahsediyorsunuz değil mi?
Hocam zaten amacım yenilemekti. Yüksek sıcaklıklar sonucu termal pad aldım. Onu uygulamak için açmıştım.

Hocam, şimdi ben laptoptan çok fazla anlamam ama açıkça baktığım zaman sıvı metal falan yok. Sizi yanlış yönlendirmek istemem ama benim söyleyebileceğim herhangi bir sıvı metal vs. yok.

Hocam şu malzemeden bahsediyorum bir daha bakar mısınız? Fotoğraflar tam ne olmayabilir.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    232,5 KB · Görüntüleme: 37
Hocam, işaretlediğim kısmı diyorsanız, pek sıvıya benzemiyor, termal macuna benziyor. Parladığı için öyle görünüyor. Dokununca sıvı değildir herhalde. Şahsen ben, herhangi bir markanın laptopunda likit metal termal macun kullanacağını sanmıyorum. Tabii bakımını siz kendiniz mi yaptınız, ilk kez mi açıyorsunuz, yoksa yaptırdıysanız ne kullandıklarını bilmiyorum. Ama termal macun falan kurumamış, belli ki yakın zamanda yapılmış. Eğer ısınma sorunu varsa, kalitesiz termal macun kullanmış olabilirler. Afedersiniz, bazen 'eşek şırıngası' gibi içlerine koydukları termal macunlar olabiliyor, onlardan kullanmış olabilirler. Ama likit metal kullanmamışlardır çünkü gramı 1-2K civarlarda.

Dokununca dedim diye gidip çıplak elle dokunmayın hocam, ama sıvı değildir.

Likit termal macun kullanacaksanız hocam, Thermal Grizzly ucuzmuş sanırım, ben abarttım ama 1K'ya vardı diye hatırlıyorum. Yalnız, bu ince işçilik ister; anakarta falan değerse, diğerlerine benzemez, o zaman geçmiş olsun işte.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-26 202208.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-26 202208.png
    195,8 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Hocam, işaretlediğim kısmı diyorsanız, pek sıvıya benzemiyor, termal macuna benziyor. Parladığı için öyle görünüyor. Dokununca sıvı değildir herhalde. Şahsen ben, herhangi bir markanın laptopunda likit metal termal macun kullanacağını sanmıyorum. Tabii bakımını siz kendiniz mi yaptınız, ilk kez mi açıyorsunuz, yoksa yaptırdıysanız ne kullandıklarını bilmiyorum. Ama termal macun falan kurumamış, belli ki yakın zamanda yapılmış. Eğer ısınma sorunu varsa, kalitesiz termal macun kullanmış olabilirler. Afedersiniz, bazen 'eşek şırıngası' gibi içlerine koydukları termal macunlar olabiliyor, onlardan kullanmış olabilirler. Ama likit metal kullanmamışlardır çünkü gramı 1-2K civarlarda.

Dokununca dedim diye gidip çıplak elle dokunmayın hocam, ama sıvı değildir.
Hocam daha önce cihazın içi dahi açılmadı. Sadece garantide teknik servise ekran değişimi yapıldı. Hocam kulak çöpüyle işaretlediğiniz noktayı hareket ettirdiğimde sıvı olduğu anlaşılıyor. İnternetten de izledim sıvı metal videolarını aynı kıvamda. Bildiğiniz metal şeklinde parlıyor bir de hocam ışıkla alakalı değil. Kıvam olarak da aynı dediğim gibi.

Hocam daha önce cihazın içi dahi açılmadı. Sadece garantide teknik servise ekran değişimi yapıldı. Hocam kulak çöpüyle işaretlediğiniz noktayı hareket ettirdiğimde sıvı olduğu anlaşılıyor. İnternetten de izledim sıvı metal videolarını aynı kıvamda. Bildiğiniz metal şeklinde parlıyor bir de hocam ışıkla alakalı değil. Kıvam olarak da aynı dediğim gibi.

Hocam, o zaman bilmiyorum, likit mi kullandılar diyeceğim ama bilemiyorum. Cihazınızda pahalı bir şey vallahi, anakarta falan değdirmeyin.

Hocam o zaman ben direk termal pad uyguluyorum. Cihaz aşırı derecede ısınıyor. Araştırma yaptığımda olması gerekenden fazla sıcaklık veriyor her şartta. Ben sıvı metal uygulama işine girmek istemiyorum hocam. Dediğim gibi termal padi uyguluyorum direk olarak.

Hocam o zaman ben direk termal pad uyguluyorum. Cihaz aşırı derecede ısınıyor. Araştırma yaptığımda olması gerekenden fazla sıcaklık veriyor her şartta. Ben sıvı metal uygulama işine girmek istemiyorum hocam. Dediğim gibi termal padi uyguluyorum direk olarak.

Hocam sıcaklık değerleri nasıl ki?

Biraz araştırdım hocam, likit termal macuna benziyor ama kesin likit termal macun demiyorum. Yani orada sıvı olması normal mi, emin değilim. Laptop hayatımda hiç içini söküp takmadım, tecrübem yok ama işlemci üzerinde HP likit termal macun kullanmış olabilir mi? Belki olabilir.

Dosya Ekleri

• 1743011118707.png
    1743011118707.png
    72,1 KB · Görüntüleme: 31
Hayır hocam, sıvı metal değil, normal termal macun kullanılmış. Ancak hiç açmasaydınız daha iyi olurdu. Eğer açtıysanız, mevcut termal macunu iyice temizleyip yenisini sürmelisiniz.

Ama termal macunu rastgele sürmeyin. Ben Arctic MX-4 termal macununu önerebilirim. Ayrıca, sıvı metal oluşmaz; sıvı metal termal macun kullanırsanız zaten sıvı olur. Yani, likit metal termal macunlar sıvımsı bir yapıya sahiptir.

En kötü ihtimalle, bölgeyi temizleyin. Ancak açtıktan sonra tekrar aynı şekilde kapatmanızı önermem. Yazık olmuş termal macuna. Daha önce bakım yaptırdıysanız ve hâlâ ısınıyorsa, düşük kaliteli bir termal macun kullanılmış olabilir. Tekrar temizleyip Arctic MX-4 alabilirsiniz. Ancak 2 gram yeter mi emin değilim.

Notebooklara sakın MX-4 sürmeyin sürdürmeyin yoksa 1 hafta sonra buraya gelip PC çok ısınıyor diye konu açarsınız. Şaka bir yana bu macun yerine MX-6 öneririm pumpout taşma sorunu var notebook ekran kartı gibi küçük çiplere göre değil bu macun.

Notebooklara sakın MX-4 sürmeyin sürdürmeyin yoksa 1 hafta sonra buraya gelip PC çok ısınıyor diye konu açarsınız. Şaka bir yana bu macun yerine MX-6 öneririm pumpout taşma sorunu var notebook ekran kartı gibi küçük çiplere göre değil bu macun.
Hocam, bu biraz da termal macunun ne kadar kullanıldığı ile alakalı değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı