- Makaleler
- 4
Oyunlarda ekran kartı kullanımım Ultra yarlarda yüzde 80-96 arasıdır. İşlemci kullanımım da aynıdır. Bu darboğaz mıdır?
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu olay sürücülerle alakalı olabilir. Bu şekilde darboğaz tespiti yapılmaz. Siz direk sistem özelliklerini belirtin.Oyunlarda ekran kartı kullanımım Ultra yarlarda yüzde 80-96 arasıdır. İşlemci kullanımım da aynıdır. Bu darboğaz mıdır?
Evet durum tam olarak böyle. Sistemim: Gtx1660super ryzen 5 3500x 2x8 16GB ram.Sistemin nedir?
Darboğazda önemli olan ekran kartı kullanımıdır. Ekran kartın çoğu zaman %90 kullanım üzerine çıkamıyor ve bu sırada işlemcin %100 kullanılıyorsa darboğaz diyebiliriz.
İşlemcim kornik sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. 8 kere format attım arkada sadece oyun açık olmasına rağmen kullanımı fazladır. İlhinç olan ayarları düşürünce işlemci kullanımı da düşüyor. Ryzen 5 3500x.Ekran kartı kullanımına göre darboğazın neredeyse hiç olmadığını fakat işlemcinin sınırlarda takıldığını ve zorlandığını söyleyebiliriz. Fazla işlemci kullanımı bir sorun mu ? Eğer arkada oyun dışında başka programları açık tutmuyorsan, yayın yapmıyorsan bir sorun olacağını düşünmüyorum.
O işlemcinin 1660 super ekran kartına darboğaz yapacağını zannetmiyorum. Sürücülerinizle alakalı bence.Evet durum tam olarak böyle. Sistemim: Gtx1660super ryzen 5 3500x 2x8 16GB ram.
Tüm sürücülerim günceldir. Arkada hiçbir şey çalışmıyorken oyun oynuyorum. Ktonik sıkıntılı. Aynı sistemdeki oyun videolarıma bakın.O işlemcinin 1660 super ekran kartına darboğaz yapacağını zannetmiyorum. Sürücülerinizle alakalı bence.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.