İşlemci ve Ekran Kartlarının Fiyatı Düşer mi?

taylan.unver

Femtopat
Katılım
1 Aralık 2020
Mesajlar
99
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodaki bilgilere göre önümüzdeki birkaç hafta içinde hem AMD hem NVIDIA tarafında stok problemi hafifleyecek. Sizce bizim ülkemizde durum ne olur? Ryzen 3000 serisi veya NVIDIA 20 serisi ile alışveriş yapacak arkadaşlar beklemeli mi?
 
Ryzen ucuzlaması zor. Fakat yeni çıkan işlemcilerden sonra bir tık ucuzlar ama zaten onlar da F/P ürünler olduğu için yine de satacaktır her türlü. O yüzden işlemci konusunda şu an intele yönelmek bir tık daha mantıklı.
 
Yeni çıkan 3000 ve RX6000 serisinin fiyatları düşebilir 2000'in fiyatının düşmesi için bir gerekçe göremiyorum örneğin fiyat olarak 2060 eşsizliğini koruyor NVIDIA tarafında, 2060'ın fiyatını neden düşürsünler ki zaten bu fiyata alınacak tek NVIDIA kartı hâla. Belki elindeki stokları bitirmek için 2080 Super, 2080'lerin fiyatları düşer, indirime girer çünkü onların muadilleri çıktı, yakında üretimlerinin de durdurulacağını düşünüyorum. Aynı durum 3050 çıkarsa 2060 için olacaktır.
 
Hem yeni ürünlerin hem de eski ürünlerin fiyatları ülkemizde düşmeyecek.
Ülkemizde ürün fiyatlarına gelen zamların şimdiye kadar geri çekildiği görülmemiştir. Bu yüzden umut bağlamak yanlış bir hareket olur.
Yeni kartlar çıksa da eskini alsak diyen arkadaşlar içinde üzgünüm, dövizin yüksek olması yüzünden artık kimsenin stok bitirme telaşı yok. Eskiden döviz düşük olduğu için bir an önce stok bitsin yeni kartları getirelim derdi mağazacılar. Artık böyle bir durum yok.
Örneklendirmek gerekirse telefon pazarı içinde yeni modeller geldiğinde eskisinde indirim görmek isterdik eskiden. Şimdi böyle bir durum yok. Eskisinin fiyatının üstüne katlanarak yeni modeller geliyor, fiyat düşme politikası ne yazık ki kalmadı.
 

Geri
Yukarı