İşlemci ve RAM önerisi

Yanına da 5600 alabilirsin.
Nasıl bir fark yaratır? 5600g ile 5600 farkı ne olur

Sistem:
Sapphire rx6600 ekran kartı
Amd r5 5600g işlemci
B450m-a pro max anakart
Corsair 1x16gb 3000 mhz ram
Kinkston a2000 256gb m.2 ssd
1tb hdd
Hadron 650w power

Sistemim ne kadar eder?

16 gb ram evet yavaş yavaş tıkanıyor.
Evet grafik tasarımcı olduğum için baya yetersiz gelmeye başladı. Özelikle programlarda

İşlemci tabanlı oyunlarda fark oluşur ama çok olmaz. Almasan da olur. Önbelleği daha büyük 5600'ün, ondan dolayı fark oluyor zaten. Şu anlık RAM alıp paranı biriktir bence, ileride AM5'e geçersin direk.
3200 Mhz az değil mi?

Sistem:
Sapphire RX6600 ekran kartı
AMD R5 5600G işlemci
B450M-A Pro Max anakart
Corsair 1x16 GB 3000 MHz RAM
Kinkston A2000 256 GB M.2 SSD
1TB HDD
Hadron 650W Power

Sistemim ne kadar eder?

Evet grafik tasarımcı olduğum için bayağı yetersiz gelmeye başladı. Özelikle programlarda

3200 MHz az değil mi?

İşlemci 3200 destekliyor.

Sizce, Biraz daha beklenip ddr5 anakart ve ddr5 ramlara geçmek mantıklı olur mu? Ama anakart ddr5 geçtiğimde işlemci ve diğer parçalar destekler mi?

Ufaktan bir araştırma yaptım. ddr5'e geçmek daha mantıklı geldi ramlaride daha uygun geldi gözüme parçaları daha uygun gibi

Sizce, Biraz daha beklenip ddr5 anakart ve ddr5 ramlara geçmek mantıklı olur mu? Ama anakart ddr5 geçtiğimde işlemci ve diğer parçalar destekler mi?

Ufaktan bir araştırma yaptım. ddr5'e geçmek daha mantıklı geldi ramlaride daha uygun geldi gözüme parçaları daha uygun gibi
Sizcede öyle mi?

Ddr5 e geçtiğim zaman ramlar yüksek frekanslı olacak. Fakat işlemci en fazla 3200 desteklediği için 3200 de kullanırım. ilerleyen zamanlarda da işlemciyi yükseltecem

Son düzenleme:
Sizce, biraz daha beklenip DDR5 anakart ve DDR5 RAM'lara geçmek mantıklı olur mu? Ama anakart DDR5 geçtiğimde işlemci ve diğer parçalar destekler mi?

Ufaktan bir araştırma yaptım. DDR5'e geçmek daha mantıklı geldi RAM'leri de daha uygun geldi gözüme parçaları daha uygun gibi.

Sizcede öyle mi?

DDR5'e geçtiğim zaman RAM'lar yüksek frekanslı olacak. Fakat işlemci en fazla 3200 desteklediği için 3200 de kullanırım. İlerleyen zamanlarda da işlemciyi yükselteceğim.

Dostum sistemin değeri parça durumu kutu garantiye göre değişir tabii ki ama 11.000-14.000 arasına satabilirsin ve butceni ona ekleyip güzel bir DDR5 sistem toplayabilirsin RAM islemci vs yukseltirsen daha masraflı olur.

Dostum sistemin değeri parça durumu kutu garantiye göre değişir tabii ki ama 11.000-14.000 arasına satabilirsin ve butceni ona ekleyip güzel bir DDR5 sistem toplayabilirsin RAM islemci vs yukseltirsen daha masraflı olur.
Ürünlerim durumları temiz sıfır alındı hepsi garantileri durmakta.

Ürünlerim durumları temiz sıfır alındı hepsi garantileri durmakta.
Kuturalarıda duruyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı