İşlemci vs ekran kartı

slmbnwho

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemim:
Ekran kartı: AMD Radeon 6570 HD.
İşlemci: i3 3. nesil.
İşlemci olarak Ryzen 5 5500 ve ekran kartı olarak RX 6600, ikisinden birisini alabilirim. Darboğaz yapacaktır biliyorum lakin RX 6600'ün tam performansından ne kadar FPS düşer? Şimdilik ekran kartı daha sonrasında işlemci almayı düşünüyorum. Yine de ekran kartının açabileceği oyunları açar mı ve fark yaratır mı, sonuçları ne olur? Şimdiden teşekkürler. (RAM sıkıntı değil.)

ikisini alın ya da tek ekran kartını alıp takmayın abartı bir performans artmaz gibime geliyor anakart RAM işlemci alın hepsini takın illede takacağım diyosanız ekran kartı isteyen oyunlarda +50 FPS alırsın gibi

Arkadaşlar sistemim:
Ekran kartı: AMD Radeon 6570 HD.
İşlemci: i3 3. nesil.
İşlemci olarak Ryzen 5 5500 ve ekran kartı olarak RX 6600, ikisinden birisini alabilirim. Darboğaz yapacaktır biliyorum lakin RX 6600'ün tam performansından ne kadar FPS düşer? Şimdilik ekran kartı daha sonrasında işlemci almayı düşünüyorum. Yine de ekran kartının açabileceği oyunları açar mı ve fark yaratır mı, sonuçları ne olur? Şimdiden teşekkürler. (RAM sıkıntı değil.)
Eğer sadece ekran kartını alırsanız çok büyük bir darboğaz olacaktır kartın kapasitesinin çok az bir kısmını kullanabilecekseniz ve bu oyun zevkinizi büyük ölçüde baltalayacak değişen pek birşey olmayacak, bence alabiliyorsanız ikisini beraber alın ayrıca soket farkı olduğundan dolayı anakartıda değiştirmeniz gerekecek, yada ilk ekran kartını alıp ardından işlemci + anakart takviyeside yapabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı