İşlemci yükte değilken yüksek frekansta çalışıyor

merhabalar,

arkadaşlar hortlatıyorum ama durum bende de oluştu fikir almak istedim.
4-5 gündür anlık yük e göre değişen frekans hızı(0,5 leri bile gördüm) şuan 4,24 de standart çalışıyor, benim yaptığım birkaç bios müdahalesinden sonra oldu fakat tekrar keşfedemedim.
durumu keşfetmiş olan var ise bilgisine danışmak isterim.

iyi forumlar.
------------
dün yaptığım ufak bir değişiklik kaynaklı imiş, gözünden kaçanların derdine deva olması adına yazıyorum.

Denetim masası içerisinde power options bölümü mevcut.
Dün "High Performance" ye çekmiştim, bundan dolayı saat hızı sürekli yüksekte çalışıyordu işlemci(görev yönetici içerisinde işlemci kullanımı 5-10 yazarken core speed sürekli 4.24 olma durumu).balanced yani dengeli ye çekince normal de döndü.

İyi forumlar :)

merhabalar,

4-5 gündür anlık yük e göre değişen frekans hızı(0,5 leri bile gördüm) şuan 4,24 de standart çalışıyor, benim yaptığım birkaç bios müdahalesinden sonra oldu fakat tekrar keşfedemedim.

iyi forumlar.
------------
dün yaptığım ufak bir değişiklik kaynaklı imiş, gözünden kaçanların derdine deva olması adına yazıyorum.

Dün "High Performance" ye çekmiştim, bundan dolayı saat hızı sürekli yüksekte çalışıyordu işlemci(görev yönetici içerisinde işlemci kullanımı 5-10 yazarken core speed sürekli 4.24 olma durumu).balanced yani dengeli ye çekince normal de döndü.

Çok teşekkür ederim size. Aradığım cevap buydu. Bende yüksek performans seçeneğini işaretlemiştim ve bunca zamandır bu şekilde kullanıyordum :) Kasamın soğutması çok güzel ama elektrik tasarrufu açısından olumsuz bir şey. Mesela film izlerken işlemci yüksek performansta çalışıyor :D En güzeli sizinde yaptığınız gibi dengeli seçeneğini işaretlemek imiş. :) Ekran Görüntüsü (4).jpg

merhabalar,

iyi forumlar.
------------

Bir çok kişi bilmeden yazar bazıları araştırıp deneyip yazar eyvallah arkadaşım.

AMD ryzn 3600X işlemci taktım bugün bende de aynı problem oluyor Windows10'da denetim masasından güç tasarrufunu seçince değerler 2.2 GHz'ye kadar düşüyor. Dengeli modda 4.2'nin altına inmiyor yüksüz haliyle bile, fan sesi problem olmasa sıkıntı yok ama oto fan olunca bayaa bir ses oluyor :D.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı