İslemciden Kısıp Kasaya Yatırım Yapma

6700k ile 6600k arasında büyük fark var.50 liralık kasayla 500 liralık kasa arasında ise ışıklı, süslü efektler dışında ben bir fark göremiyorum.150-200 liraya çok güzel kasalar mevcut.
 
Şimdi burada ki insanların çoğu kasaya para vereyi doğru bulmuyor ve büyük çoğunun kafasında belli 1-2 kasa var herkese onları öneriyorlar. Haksızlar demiyorum herkesin kendine göre öncelikleri ve zevkleri vardır. Fakat ben kasanın önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki geniş, modüler, her türlü soğutmayı destekleyen, ileriye dönük bir kasa alırsan bundan sonraki bilgisayarın içinde hatta ondan sonraki için bile kullanabilirsin. OC yapıyorsan ona göre performans alırsın, soğutman daha iyi olur. Estetik açıdan karşısına geçip izleyeceğim diyenlerden biriysen hele kasa çok önemli. Ama... Bunu yaparken kötü işlemci almak da mantıklı değil tabiki bu konuda hem fikiriz.
 
Aynen düşüncelerime tercüman oldunuz hocam. Fakat dediğiniz gibi islemciden de kısmak mantıksız olacak gibi. Şuan idareten Corsair Carbide 100R alayım diyorum penceleri gayet hoş gibi sizce?
 
http://www.amazon.com/Corsair-Carbide-Series-Tower-CC-9011075-WW/dp/B00RORBQNW

Sanırım bu kasadan bahsediyoruz. Önden görüntüsü oldukça sade duruyor. Hava girişlerini yanlara doğru vermişler. Fakat internette gördüğüm kadarı ile bu kasanın bir sessiz versiyonu birde normal versiyonu varmış. Sanırım sessiz olanda pencere yok. Eğer penceresi olan versiyonunda diğer kısımlarda yalıtım varsa oldukça güzel bir kasa. Sıvı soğutmayı destekliyor mu emin değilim fakat en fazla 120'lik fanları takabiliyorsun. Sadece ön tarafa 2 tane 140'lık takılabiliyor. En üste takacağın ekran kartı için 414 mm yer varmış fakat SLİ yapmak istersen diğer kartlar için 275 mm yer var. Tüm bunları düşünüp fiyatını da göz önüne alarak kararını verebilirsin.
 
Bazı insanlar tasarıma değer veriyor, ki biri de benim. Dolayısıyla, Zalman Z3 Plus almak niyetine, Corsair 450D Obsidian ve benzeri ürünlerle kasaya yatırım yapmanız da bir sorun yok. Kişisel bir zevk, eğer yeterli bütçeye sahipseniz.

i5 6600K'nın yeterli geleceğini düşünüyorum, tabii bilgisayarınız kullanma amacınıza bağlı olarak. Neticede karşılaştırdığınız işlemciler bir i7 ve i5'in en alt serisi ve ya i3 değil.
 
Aynen dostum 2 versiyonu var. Bende pencereli versiyonunu düşünüyorum. 1 sene yeter bana bu idareden.
Ben bu şekilde kasa almayı kendi açımdan pek mantıklı bulmuyorum. Alıp 10 sene 15 sene kullanıp bu süre içerisinde de ekran kartı gibi bileşenleri değiştirmek parayı onlara ayırmak bana daha mantıklı geliyor. 1 sene kullanacaksanız çok para vermeyim bence.

88R gelirse onu al çok daha güzel duruyor.

Carbide Series® 88R MicroATX Mid-Tower Case
Bu kasa güzelmiş.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı