İşlemciler nasıl çalışır?

Sarpmanon

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben yaklaşık 2 gündür işlemcilerin nasıl çalıştığı hakkında araştırma yapıyorum. Fakat doğru düzgün bir şey anlayamadım. Rica etsem birisi olabilecek en basit şekliyle bana işlemcilerin nasıl çalıştığını anlatabilir mi? (Alttaki fotoğrafı bir siteden aldım. 6502 isimli bir işlemciyi gösteriyor. Sağdaki değerler ise işlemcinin içinde tuttuğu veriler, ve oynatma tuşuna bastığımda o veriler değişiyor. Anladığım kadarıyla onlar değiştikçe de sanırım işlemci içindeki transistörler (onların ne olduğunu bilmiyorum :p) 0 ve 1 şeklinde onları belirtiyor.)

Ekran görüntüsü 2022-09-08 233739.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Technopat’ın bu konu ile ilgili bir adet videosu mevcut:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca işlemcilere karşı ilgili olan @Şükrü Ali Ögel isimli üye iyi bir bilgi verebilir.

Merhaba, ben yaklaşık 2 gündür işlemcilerin nasıl çalıştığı hakkında araştırma yapıyorum. Fakat doğru düzgün bir şey anlayamadım. Rica etsem birisi olabilecek en basit şekliyle bana işlemcilerin nasıl çalıştığını anlatabilir mi? (Alttaki fotoğrafı bir siteden aldım. 6502 isimli bir işlemciyi gösteriyor. Sağdaki değerler ise işlemcinin içinde tuttuğu veriler, ve oynatma tuşuna bastığımda o veriler değişiyor. Anladığım kadarıyla onlar değiştikçe de sanırım işlemci içindeki transistörler (onların ne olduğunu bilmiyorum :p) 0 ve 1 şeklinde onları belirtiyor.)

Eki Görüntüle 1512195

Detaylı yardım istiyorsanız bu mesajımı alıntılayın.

Size açıklama yaparım ama uzun bir konu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı