İşlemcilerde Intel vs AMD

Taylan Gürbüz

Hectopat
Merhaba, arkadaşlar dışarıdan aldığım duyumlar ve birçok insanın söylediklerine göre artık Intel işlemciler yüksek volt çektiği için işlemcileri çok fazla ısınıyormuş fakat bu üretimde belirlenen voltaj değil kronik olarak sorunlu olduğu için böyle bir durum söz konusuymuş. Şu an güncel Ryzen işlemcilerde herhangi bir ısınma sorunu yokmuş laptoplarda genel olarak AMD'nin son işlemcileri daha performanslı çalışıyormuş acaba bu bilgiler doğru mu?

Merhaba, arkadaşlar dışarıdan aldığım duyumlar ve birçok insanın söylediklerine göre artık Intel işlemciler yüksek volt çektiği için işlemcileri çok fazla ısınıyormuş fakat bu üretimde belirlenen voltaj değil kronik olarak sorunlu olduğu için böyle bir durum söz konusuymuş. Şu an güncel Ryzen işlemcilerde herhangi bir ısınma sorunu yokmuş laptoplarda genel olarak AMD'nin son işlemcileri daha performanslı çalışıyormuş acaba bu bilgiler doğru mu?
Dogru hocam. Her sekilde amd cok daha iyi suanda.

Başlıktaki sorunun cevabı: AMD.
Bahsettiğin Intel'in sorunları masaüstü işlemcilerde geçerli.

Masaüstü bilgisayar için soruyorsanız AMD daha iyi, zaten 3d v-cache modeller çok tutuyor oradan bile anlaşılıyor. Laptop için bilemiyorum. Laptop tasarım sebebiyle zaten düşük fiyat veya yüksek performans verme şansına sahip değil, sadece işlemci soğutucusu için bile laptopa sığmayacak ürünler kullanılıyor.

Laptop için de geçerli ısınma. Boşta 70 derece işlemci mi olur?
Isınma sorunundan bahsetmedim, kronik çökme ve oksidasyon probleminden bahsettim.

Laptopta şuanlık Intel daha iyi. Masaüstünde kesinlikle Ryzen. Ayrıca modelden modele göre değişir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı