Mobil işlemci AMD vs. Intel

antech00

Centipat
Öncelikle merhaba ben Lenovo Legion Y540 serisi laptop almak istiyorum. Ancak geçtiğimiz haftalarda ASUS TUF serisi yeni Ryzen 4800H işlemcili laptoplar geldi. Bende test videolarını izledim biraz kafam karıştı Ryzen daha iyi duruyor ancak kararsız kaldım. Sizce Intel Core i7 9750H mı yoksa Ryzen 4800H işlemcili laptop mu önerirsiniz?
Laptop kullanacağım alanlar ise mimarlık, mühendislik ve oyun için kısacası yoğun grafik isteyen yazılımlar kullanacağım.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
~Konu dışı~ hocam i7-10750H 6C/12T veya i5-10300H 4C/8T GTX 1660 Ti ekran kartını besler mi?

Elbette besler hocam ben Ryzen 5 1400'e 1080 Ti takıyorum besliyor yeter ki 3. 4. 5. 6. Nesil olmasın. Diğer türlü overclock ile sıkıntı çıkmaz.
~Konu dışı~ hocam i7-10750H 6C/12T veya i5-10300H 4C/8T GTX 1660 Ti ekran kartını besler mi?

Bak haddime olmasa da sana derimki o kadar pahalı alacağına git Ryzen serisi al. Sonra git mis gibi 1080 Ti çek ben işimden gereği çok fazla tecrübe kazandım. Su gib ekran kartı çıkıyor. Yeni nesil işlemciler çıkıyor. 1080 Ti RTX'le arasında 20 FPS var. RTX açıldığında bu fark kapanıyor. 1080 Ti eski değil Driver'ları hala çıkıyor. Amerika'nın F22leri çoğu yeni uçaktan eski fakat hala dünyanın en iyisi oalrak kabul ediyor. Sana tavsiyem donanım arşivi veya bu sitenin hazır sistmlerine bak ya da 1070 Ti falan alabilirsin. Power Supply'in yeterli ise RX serisine AMD ekran kartlarına bak. Sana hayırlı günler olsun.

Son düzenleme:
Dell G5 115 SE almanı öneririm içinde Ryzen 7 4800H ve Radeon RX5600M ekran kartı var.

Sen öneriyorsun da var mı Türkiye piyasasında bu ürün?

Yakında Türkiye'ye gelecekmiş ağustos gibi Dell Türkiye ile konuştum Amerika'da 1300 dolar M.2 1TB SSD'li modeli.
Eğer yeni nesil değil 3.nesil ve 9.nesil diyorsanız 9.nesil daha iyi. 4000 serisi ve 10000 serisini bilmiyorum.

Ana sayfada çıktı. 😅

4000 serisi çoklu çekirdekte Intel'i alıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı