İşlemcilerde Mb'nin önemi nedir?

Stok fan kullanıyorum ama ben nedense yapmak istiyorum. :) BIOS'ta OC menüsünü videoya çeksem yardımcı olur musunuz?
Not: Bununla ilgili konu açmıştım ama yardımcı olan olmadı.
Core 2 Quad Q9550 O.C Yapma | Technopat Sosyal
@SypeR Video'ya çektim. Videoda olduğu gibi 1331 ve 1334 oluyor, bana 1333 olarak ayarlatmıyor. Ayrıca işlemci ile bellekler aynı anda yükseliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Konu komedi yanlız. canmuharemi arkadaş baya karıştırmış konuyu :ROFL: Oda biraz kendi çapında bahsetmiş ama burda mevzu işlemci belleği, ram değil. Açıklık getiricek olursak en kestirme bellek. İşlemcinin sizin yaptığınız işlemleri hafızasında tutup, genelde yararı tasarım programları gibi hızlı yanıt verebilmek. Tasarım render yapanlara i7 4790K önerilir oyun için i5 4690K gibi gibi.

Konuyu bende merak ediyorum.
Ama görüyorumki konu dağlarin ardina gitmiş.
Birisi ramden birisi islemcinin mb.tindan bahsediyor.
Mesela bende 2700x islemci var bunun 20 mb. Önbellegi mevcut.tam olarak neye yaradigini sormuş arkadas. Hani çokta önemli deil neye yaradigi ama merak iyidir öğrenmeye sebeb verir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı