Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi işlemcilerde t case değeri nedir?
Şahsen benim işlemcim Xeon E5450 ve t case değeri 67 derece bu ne anlam ifade ediyor?
Teşekkürler.
İşlemci kasasının maksimum çalışma sıcaklığı. Bu sıcaklıkta çalışan işlemci ideal hızını uzun süreler muhafaza eder. Bunun üzerindeki çalışma sıcaklıkları işlemcinin performansına etki edecek ve ömründen götürecektir. Çalışmaz diye bir durum yok ama çalışması üretici firma tarafından tasvip edilmemektedir.
İşlemci kasasının maksimum çalışma sıcaklığı. Bu sıcaklıkta çalışan işlemci ideal hızını uzun süreler muhafaza eder. Bunun üzerindeki çalışma sıcaklıkları işlemcinin performansına etki edecek ve ömründen götürecektir. Çalışmaz diye bir durum yok ama çalışması üretici firma tarafından tasvip edilmemektedir.
İzin verilen maksimum çalışma sıcaklığı. Yalnız burada bahsedilen, işlemci üzerindeki ısı dağıtıcı metalin sıcaklığı, yani çekirdek sıcaklığı vs. değil.
"TCase stands for Case Temperature and is the maximum temperature allowed at the processor Integrated Heat Spreader (IHS)."
80 derece yüksek bir sıcaklık. Soğutma çözümlerinizi gözden geçirmenizde fayda var. İşlemci soğutucu, kasa fanları, kasanın hava akışı, termal macun vs.
Oyun sırasında takılma, kasma, donama, mavi ekran yaşıyor musun? Yaşamıyorsan sorun yoktur. İnternetten baktım Xeon E5400 serisi 85 derece sıcaklığa kadar dayanıyor yazıyor.
Oyun sırasında takılma, kasma, donama, mavi ekran yaşıyor musun? Yaşamıyorsan sorun yoktur. İnternetten baktım E5400 serisi 85 derece sıcaklığa kadar dayanıyor yazıyor.
özellikler, ürün teknik özellikleri, fiyatlandırma, uyumluluk, tasarım belgeleri, sipariş kodları, spec kodları ve diğer bilgileri içeren hızlı başvuru kılavuzu.