Konudaki açıklamayı doğru buluyor musunuz?

• Evet.

Oy: 22 75,9%
  • Hayır.

Oy: 7 24,1%

• Oy verenlerin toplamı
    29

Hordeath

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Ürün Yönetimi Uzmanı
Merhaba dostlar.
Gördüğüm her on konudan biri olan, işlemcilerin oyunlara etkisi hakkında çok kısa ve öz bir konu açmak istedim, bir çoğumuzun zaten bildiği, bilmeyenlerin ve sorgulamaya devam edenlerin çok hızlı bir şekilde sonuca ulaşacağı kısa bir açıklama olacak. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

Arkadaşlar öncelikle şunu söylemek isterim, arada ciddi fiyat farkları olmasa tabii ki hepimizin önerisi en yeni ve güncel nesil en yüksek performanslı, çok çekirdekli, yüksek tek çekirdek performanslı işlemciler olacaktır tabii ki ancak oyuncu bilgisayarı toplarken, elimizdeki bütçeyi doğru kullanmak çok önemli.
Örneğin, elimizdeki parayla i7-6700K ve GTX 1060 veya RX 580 alıyorsak, oyun konusunda çok büyük bir hata yapıyor olabiliriz. Çünkü bu parayla i5-6500 ve GTX 1070 alma şansımız var. GTX 1060 ve GTX 1070 arasında devasa bir oyun performansı varken, i7-6700K ve i5-6500 arasında çok çok küçük ve bazı oyunlarda tamamen eşit giden oyun performansı söz konusu. Unutmamak gerek, darboğaz yaşatmayacak ve tek çekirdek performansı güncel oyunlara yetecek kadar güçlü bir işlemci tercih edilmeli, fazlasına gerek yok. Özellikle ekran kartından kısmamızı gerektiriyorsa.

Gayet temiz bir benchmark videosuyla konuyu kapatmak istiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel açıklama ancak bu konuya "monitör seçmeyi" de ekleyebilirsiniz. Zira İ7 7700 işlemci, GTX 1080 ekran kartına Full HD monitör alıp darboğaz konusu açanlarda var.

Güzel açıklama ancak bu konuya "monitör seçmeyi" de ekleyebilirsiniz. Zira İ7 7700 işlemci, GTX 1080 ekran kartına Full HD monitör alıp darboğaz konusu açanlarda var.
Evet, kesinlikle haklısınız, GTX 1080 gibi bir ekran kartından tam performans almak için FullHD monitör yetersiz kalacaktır, en azından 144HZ olursa bazı oyunlarda 1080P için darboğaz olmayabilir ancak düşük sistem gereksinimli (CS:GO, LOL) gibi oyunlarda darboğaz olabilir, sonuçta kart bu oyunları tam performans ve kalite verecek şekilde %60 kadarını kullanabilir. En az 2K çözünürlük GTX 1080 gibi kartlarda daha iyi olacaktır.

Ayrıca eklemek isterim ki, gerek Technopat bünyesinde Recep Bey ve Ali Bey olsun, gerek diğer platformlarda yayın yapan arkadaşlar olsun, internet vasıtasıyla çok kolay erişilebilecek doğru bilgi ve öneriler mevcut. Sistem toplarken herşey dengeli olmalı. Biraz araştırarak, biraz dediğim bir gün bile yeter doğru kaynaklardan araştırılırsa. Bilgisayar dediğimiz alet, oyun oynamak için toplanıyorsa çok teferruatlı değil, işlemci nedir nasıl seçilir, anakart nedir nasıl seçilir, ram nedir nasıl seçilir, ekran kartı nedir nasıl seçilir, PSU nedir nasıl seçilir, SSD ve HDD nedir nasıl seçilir, kasa ve soğutma sistemleri nasıl seçilmelidir, monitör nedir nasıl seçilir?????? bu soruları Google'da ve forumda aratarak, bir gün gibi kısa bir sürede bilgisayar toplayabilecek temel bilgilere sahip olunabilir. Zaten herkes oldukça net açıklıyor. Klavye, mause, kulaklık gibi diğer ekipmanlar kişisel şeyler zaten istediğini seçebilir. Denge önemli. Topladığımız kasaya uygun monitör de oldukça önemli. 1500TL verip Maximus anakart alıp İ3 6100 takmak mantıklı değildir, dengesizdir, İ7 7700k alıp giriş seviyesi O.C desteksiz anakart almak mantıklı değildir, dengesizdir. AMD Athlon işlemci alıp GTX 1070 takmak mantıklı değildir, dengesizdir, 144HZ 1MS Freesycn monitör alıp, R7 370 ekran kartı almak mantıklı değildir, dengesizdir. Biraz araştırma ve dikkatli seçimlerle, tabi ki bilmiyorsak bilen arkadaşlardan veya Recep ve Ali Bey gibi özellikle bilgisayar sistemlerini kendilerine meslek edinmiş PROF. kişilerden destek alarak, paramızın karşılığında geleceğe dönük, yükseltmeye açık ve en iyi performansı veren sistemi toplayabilir.

İfadeler: Gus
Kötü bir işlemci ile iyi bir ekran kartı olamaz tabi o yüzden fazla abartmadan bir işlemci oyun oynayacaksan yüksek güçlü bir ekran kartı olabilir ama proje filan yapacaksan önerim işlemciye yatırman.

Katılıyorum sana benim işlemci de İ5 6500 ekran kartım GTX 1060 ekran kartını tam besliyor. Hiç bir sorun yaşamadım şuana kadar. Gayet memnunum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…