Çözüldü İşlemcinin 100 derecede çalışması normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Metin Alsancak

Centipat
Daha fazla  
RAM
G-skills (8+8)
Anakart
Gigabyate h610m
İşlemci oyundayken 100 dereceleri görüyor. Yük altında değilken 50 derece civarlarında dolanıyor. 1.5 sene önce aldım bilgisayarı ve termal macunu değiştirmedim. Sizce termal macundan dolayı mı yüksek derecelerde çalışıyor? Oyunlara bu ara çok drop giriyor drop girmesinin sebebi bu olabilir mi? Ve 100 derecede çalışması bilgisayara zarar verir mi? Cevaplarınız için şimdidien teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-04 162413.png
    Ekran görüntüsü 2025-08-04 162413.png
    40,9 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop için bile 95 üstü normal değilken masaüstünde asla beklenmez bu. Kasa, soğutucu ve işlemci nedir? En son bakım ne zaman yapıldı? Drop girmesinin sebebi CPU throttle oluyor olabilir, yani kendini kısabilir. Benim laptop CPU 95 derecede kendini kısmaya başlıyor soğumazsa.

Laptop için bile 95 üstü normal değilken masaüstünde asla beklenmez bu. Kasa, soğutucu ve işlemci nedir? En son bakım ne zaman yapıldı? Drop girmesinin sebebi CPU throttle oluyor olabilir, yani kendini kısabilir. Benim laptop CPU 95 derecede kendini kısmaya başlıyor soğumazsa.

Odanın ortamı normal bir oda sıcaklığından biraz fazla çatı katı olduğundan dolayı ve stock fan var üzerinde en son bakım 1.5 yıl önce yapıldı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı