RX6600 ve 5600X sistemde işlemcinin stok fanla 90 derecede çalışması normal mi?

KimbuKaan

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600X/Rx 6600/B550M-K/Corsair 16x2 ram/Goodram 1Tb
RX6600 ve 5600X sistemde işlemcinin stok fanla 90 derecede çalışması normal mi? Kasanın montajını biz yaptık belki yanlış montajlamışızdır diye soğucu işlemciyle temas etmiyor diye düşünüyorum ama emin değilim. Oyunlarda fazla FPS veriyor fakat ara sıra takılmalar oluyor bende bu sıcaklıktan dolayı diye düşünüyorum. Kasada da kablolar biraz karışık hava akışını engelleyebilir diye düşünüyorum. Bilgili birisi yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
RX6600 ve 5600X sistemde işlemcinin stok fanla 90 derecede çalışması normal mi? Kasanın montajını biz yaptık belki yanlış montajlamışızdır diye soğucu işlemciyle temas etmiyor diye düşünüyorum ama emin değilim. Oyunlarda fazla FPS veriyor fakat ara sıra takılmalar oluyor bende bu sıcaklıktan dolayı diye düşünüyorum. Kasada da kablolar biraz karışık hava akışını engelleyebilir diye düşünüyorum. Bilgili birisi yardımcı olabilir mi?
Stok fan yetersiz geliyordur büyük ihtimalle hocam.

Bende de aynı sistem var Last of Us part 1 yüksek grafiklerde de bile 60 dereceyi geçmiyor bir şeyi yanlış takmış olabilirsiniz bir kontrol edin derim iyi günler.

5600X zaten sıcak çalışan bir işlemci. Stok fan varsa normal. Kaliteli bir kule tipi veya sıvı soğutucu alsanız daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı