İşlemcinin arkası kolonya ile temizlenir mi?

Rockward

Decapat
Bilgisayarımda görüntü gelmiyor vardı, işlemci, RAM, BIOS pili ve ekran kartını çıkarttım geri taktım tetiklenmiyor başladı. Tandığım bir bilgisayarcıya sordum işlemciye toz kaçmış olabilir dedi arkasını kolonya ile temizle dedi aynı şekilde RAM ve ekran kartını da öyle yap dedi. İşlemcinin arkasınu kolonyalı pamukla temizlesem bir hasar gelir mi? Veya RAM'lerin ucunu ya da ekran kartının ucunu?

Bilgisayarımda görüntü gelmiyor vardı, işlemci, RAM, BIOS pili ve ekran kartını çıkarttım geri taktım tetiklenmiyor başladı. Tandığım bir bilgisayarcıya sordum işlemciye toz kaçmış olabilir dedi arkasını kolonya ile temizle dedi aynı şekilde RAM ve ekran kartını da öyle yap dedi. İşlemcinin arkasınu kolonyalı pamukla temizlesem bir hasar gelir mi? Veya RAM'lerin ucunu ya da ekran kartının ucunu?

Yapmayın hocam sakın kolonyada su var bu da zamanla işlemci ayaklarında korezyona neden olabilir

Ben bilgisayarcıda çalıştığım zaman etil alkol ile temizlerdik kolonyada uçucu olduğundan öyle demiş olabilir ama söylememde fayda var etil alkol ile temizleme yapardık.

Hava tüpü kulanmanız daha iyi olur

Hayır.

RAM ve ekran kartının alttaki kontaklarını yumuşak silgi ile yavaşça silin. Nejdat Delioğlu hocamız öyle önerir her zaman.

İşlemcinin altına asla dokunmayın. LGA bir işlemci ise kontaktlarda korozyon oluşur, PGA bir işlemciye pinleri yamultursunuz.

Tozdan dolayı bilgisayarın açılmaması çok çok düşük bir ihtimal. Bence bozuk bir parçanız var, dikkatlı bakın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı